Ciolacu, despre pachetul de legi ale securităţii naţionale: Nu au fost discutate detaliat niciodată în Coaliţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marcel Ciolacu FOTO Facebook Marcel Ciolacu
Marcel Ciolacu FOTO Facebook Marcel Ciolacu

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, fiind întrebat de pachetul de legi ale securităţii naţionale, ce urmează să fie trimis Parlamentului de către Guvern, că nu au fost discutate detaliat niciodată în Coaliţia de guvernare. Şeful PSD a mai explicat, răspunzând unei alte întrebări, că numărul mandatelor directorilor serviciilor de informaţii ar trebui să fie limitate la două.

„Există nişte acte normative, propuneri care vor veni din partea Guvernului. Nu sunt iniţiative legislative semnate de către parlamentari. E normal că aceste proiecte au intrat, unele da, unele nu, în circuitul de avizare interministerial. Aşa este procedura normală. Cu alte cuvinte, Guvernul poate să vină cu aceste legi după ce îşi iau toate avizele”, a declarat liderul PSD într-o conferinţă de presă.

Liderul PSD a precizat că Parlamentul a constituit o comisie specială în care se vor discuta aceste legi, precizând că dezbaterile pe pachetul de legi vor avea loc după ce va fi trimis de Guvern. „Nu vor fi discutate decât după ce vor veni toate legile. Forma, cum va veni de la avizare, nu am cum să ştiu eu. Certitudinea este că vor exista dezbateri la aceste legi”, a mai spus Ciolacu.

Întrebat cine a redactat aceste legi, Marcel Ciolacu a răspus că presupune că fiecare instituţie în parte, urmând de urmă să intre avizare, precizând că le are din circuitul de avizare.

Şeful PSD a mai menţionat că legile nu au fost „discutate detaliat niciodată în coaliţia de guvernare”.

Despre prevederea prin care mandatele şefilor serviciilor secrete să fie limitate, Ciolacu a răspuns că mandatele directorillor accestor servicii ar trebui să fie limitate la două. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite