Ciolacu, despre renegocierea PNRR la capitolul pensii: Domnul comisar Schmit ne susţine. A spus că este total incorect ce s-a trecut

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Kelemen Hunor Marcel Ciolacu Nicolae Ciuca FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
Kelemen Hunor Marcel Ciolacu Nicolae Ciuca FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Marcel Ciolacu anunţă că PSD are sprijinul comisarului european pentru muncă, Nicolas Schmit, în renegocierea PNNR, pentru eliminarea plafonului de 9,4% din PIB pentru pensii.

Întrebat dacă poate fi renegociat PNRR, liderul PSD a răspuns: „Categoric. Am avut o discuţie cu comisarul Schmit. A detaliat discuţiile avute cu domnul ministru Budăi. Domnul comisar ne susţine în acest demers. A spus chiar că este total incorect ce s-a trecut în PNRR, lucru pe care noi l-am spus de la început”. 

„Domnul comisar a spus foarte clar că este exclus să condamni o ţară să aibă un plafon la pensii pe următorii 50 de ani. Lucru pe care noi l-am spus din prima zi în care a fost făcut acest PNRR de guvernarea de dreapta”, a mai completat Ciolacu. 

PSD vrea renegocierea PNRR la capitolul pensii, ministrul Muncii, Marius Budăi, argumentând că plafonul de 9,4% din PIB, agreat de Comisia Europeană pentru cheltuielile cu plata pensiilor, în cadrul PNRR, „condamnă” vârstnicii la sărăcie. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite