Ciolacu, despre revizuirea Constituţiei: „Nu este o urgenţă”. Ce spune despre o posibilă modificare care să permită încă un mandat pentru Iohannis

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Inquam Photos/ George Călin
FOTO: Inquam Photos/ George Călin

Marcel Ciolacu a mărturisit că mai mulţi social-democraţi au discutat „în mod discret” cu profesionişti din domeniu despre o eventuală modificare a Constituţiei, însă liderul PSD consideră că schimbarea legii fundamentale nu reprezintă o urgenţă, în actualul context de securitate.

Întrebat, în cadrul unei emisiuni la Prima Tv, despre posibilitatea modificării Constituţiei în aşa fel încât actualul şef al statului să mai poată obţine un mandat, Ciolacu a spus: „Este exclus aşa ceva, să mai fie domnul Klaus Iohannis preşedinte. Ce facem, mergem pe urmele lui Putin? (...) Este exclus un astfel de scenariu din punctul meu de vedere categoric şi cred că şi din punctul de vedere al domniei sale”.

Întrebat dacă va susţine în viitorul apropiat modificarea Constituţiei, Marcel Ciolacu a răspuns că, atunci a fost ales în fruntea PSD, a promis că nu se va depărta în deciziile sale de agenda cetăţenilor. 

„Nu cred că în acest moment este o urgenţă modificarea Constituţiei. Există, în schimb, teme de dezbatere pe modificarea Constituţiei, dar nu cred că într-un climat cu criză energetică, război şi criză economică urgenţa noastră numărul unu este modificarea Constituţiei. Domnul Titus Corlăţean, Robert Cazanciuc au avut întâlniri cu profesori de la universităţi, cu avocaţi, cu judecători şi au dezbătut această temă, tema modificării Constituţiei, dar am făcut-o într-un mod discret – nici eu nu m-am implicat, nu sunt un mare specialist – am făcut-o într-un mod discret şi într-un mod constructiv, să vedem unde este depăşită Constituţia României şi care ar fi urgenţele; nu ştiu, reorganizarea administrativă, dacă am fi făcut-o la momentul respectiv când au făcut-o şi polonezii am fi avut o altă rată de absorbţie a fondurilor europene”, a afirmat Marcel Ciolacu, duminică, în emisiunea Insider Politic, la Prima Tv. 

Întrebat dacă până în 2024 România nu va schimba forma de guvernământ, Ciolacu a răspuns: „Nu pot să garantez acest lucru, haideţi să depăşim întâi urgenţele pe care le au românii, noi încercăm, în discuţii, nu secrete (...) şi dacă românii vor considera oportun, vom face aceste modificări”. 

Vezi şi: PSD nu vrea să candideze alături de PNL la alegerile din 2024. Ciolacu: „Nu văd o conjunctură” / Grindeanu: „Sunt total împotrivă”

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite