Ciolacu, discuţie telefonică despre PNRR cu premierul la iniţiativa lui Cîţu: O să îi propun prim-ministrului să îi punem la dispoziţie toţi specialiştii PSD

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marcel Ciolacu FOTO: Marcel Ciolacu / Inquam Photos / Ilona Andrei
Marcel Ciolacu FOTO: Marcel Ciolacu / Inquam Photos / Ilona Andrei

Preşedintele PSD Marcel Ciolacu a anunţat că a fost sunat de premierul României. Liderul PSD spune că au discutat despre o viitoare întâlnire în care să stabilească principiile şi mecanismele cele mai bune pentru abordarea PNRR.

„Am avut o discuţie telefonică cu prim-ministrul să avem săptămâna viitoare o întâlnire, să stabilim principiile şi mecanismele cele mai bune pentru abordarea PNRR”

Întrebat cine a iniţiat apelul, Marcel Ciolacu a răspuns că premierul.

„Prim-ministrul României. Era şi greu să sun eu! Totuşi, noi suntem în opoziţie. Nu vrem să deranjăm prim-ministrul”, a răspuns Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu a declarat că îi va propune premierul să îi pună la dispoziţie speciliştii PSD.

„Am specificat foarte clar că vom intra în grevă parlamentară dacă PNRR nu va fi prezentat până când va fi înaintat Comisiei Europene în Parlament. După cum bine ştim, acest plan încă nu este definitivat. Chiar o să îi propun prim-ministrului să îi punem la dispoziţie toţi specialiştii PSD de care are nevoie pentru ca acest plan să fie definitivat cât mai repede”, a mai declarat Ciolacu.

Întrebat dacă crede că acest apel a venit în urma presiunilor Comisiei Europene, Ciolacu a răspuns că este de părere că a venit după discuţiile cu comisarii europeni.

„Nu, cred că a venit în urma unor discuţii şi cu comisarii europeni. Au mai fost state în această poziţie ca România, de exemplu Polonia. Comisia Europeană s-a implicat, în cazul României, prin domnul Timmermans şi prin comisarul pe Economie, iar lucrurile s-au deblocat. Cred că înseamnă maturitate politică, până la urmă(...)Cred că decizia luată la Bruxelles împreună cu comisarii europeni şi cu preşedinta Comisiei a fost ca acest plan să fie prezentat în Parlamentul României. În toată Europa, PNRR a fost prezentat în Parlament”, a mai declarat Marcel Ciolacu. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite