Politică

articolul anterior articolul urmator

Ciolacu: „Exclus ca eu vreodată să susţin vaccinarea obligatorie. Este dreptul fiecăruia să decidă”

5
2 Dec 2021 02:25:13
Autor: Gabriel Niţulescu
Preşedintele PSD nu susţine vaccinarea obligatorie.
Preşedintele PSD nu susţine vaccinarea obligatorie.

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că nu susţine vaccinarea obligatorie, dar că recomandă vaccinarea împotriva COVID-19. El a răspuns astfel unei declaraţii a şefei CE, Ursula Von der Leyen, care a spus că Uniunea Europeană ar trebui să ia în calcul introducerea obligativităţii vaccinurilor împotriva COVID-19 ca reacţie faţă de răspândirea rapidă a noii tulpini a virusului, Omicron.

„Exclus ca eu vreodată să susţin vaccinarea obligatorie”, a spus Ciolacu la România TV.

„Preşedinta Comisiei are dreptul la opinie. Eu am trăit sub comunism când toate lucrurile îţi erau impuse. Cred, în continuare şi cu convingere, că nu trebuie impusă obligativitatea vaccinării. Este dreptul fiecăruia să decidă", adăugat el.

„Eu m-am vaccinat de trei ori. Mă uit în fiecare seară să văd dacă am solzi, coadă sau degete mai lungi. Nu, nu s-a întâmplat. Sunt la fel de sănătos. Adevărat, cel care nu se vaccinează trebuie să respecte şi dreptul meu la viaţă. El va avea mai multe lucruri de respectat decât mine, care m-am vaccinat”, a spus Ciolacu.

Von der Leyen a declarat miercuri că este nevoie de o dezbatere privind vaccinarea obligatorie împotriva COVID-19, în UE.

„Este nevoie de discuţii şi de o abordare comună, dar este o discuţie care trebuie purtată”, a spus Von der Leyen.

Ea a precizat însă, că exprimă o „opinie personală”, şi că în materie de sănătate, competenţele în UE aparţin „în totalitate” statelor membre.

Citeşte şi: Ursula von der Leyen: UE trebuie să ia în calcul introducerea obligativităţii vacccinării anti-COVID.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

5 Comentarii

Utilizator Adevărul
2.12.2021, 02:30:39

Comentariu considerat abuziv.

G M
2.12.2021, 07:59:17

Așa e Ciolacule, îi respectăm libertatea de a nu se vaccina, e dreptul lui, dar să-și plătească spitalizarea dacă se îmbolnăvește. E dreptul nostru să nu-i plătim. Sau numai el are drepturi, noi avem doar obligații ?

+1 (1 vot)
emil mihai
2.12.2021, 08:12:51

Numai un PROSTAN poate gindi asa .

Mioara Seicaru
2.12.2021, 08:49:24

Da, pentru că înlumea lui Ciolacu fiecare face ce vrea, dar pretinde drepturi! De aceea suntem cum suntem: nu tu reforme, nu progres, întoarcere țn vremea dacilor, insistențe de ieșire din UE. Cetățenii fac ce vor, politicienii și mai și! Legile funcționează pentru câțiva fraieri care își recunosc vina. Lui Ciolacu îi trebuie voturi și nu le poate obține decât dând impresia poporului că are dreptul de a spune nu. Nu le dă statistici despre vaccinații infectați, în comparație cu nevaccinații bolnavi de covid, mult mai mult expuși riscurilor. Nici măcar Rafila nu le spune românilor care este raportul între vaccinații și nevaccinații infectați sau morți. Ei nu iau decizii după date științifice, ci doar după dorințele românilor care sunt specialișii fără școală ai medicinei. Ei calculează impactul deciziilor lor ca număr de voturi, nu ca număr de victime.

+1 (1 vot)
v g
2.12.2021, 09:46:12

Tot scarba asta si cu borfasii din jurul lui au bagat restrictiile la curtea constitutionala....unde alti borfasi au decis ca sunt neconstitutionale. Dupa cateva saptamani numaram sute de morti pe zi. Gunoaiele astea pesediste calca pe cadavre....numai sa prinda voturile prostimii.

Modifică Setările