Politică

articolul anterior articolul urmator

Ciolacu: PNL şi USR-PLUS au fraudat grosolan votul la moţiunea simplă pentru a-l salva pe ministrul ZERO Ghinea

10
15 Jun 2021 16:29:01
Autor: Maria Dinu
Camera Deputaţilor - moţiune simplă împotriva ministrului proiectelor şi investiţiilor europene, Cristian Ghinea - Sorin Grindeanu - Marcel Ciolacu - 14 iun 2021 / FOTO: Sorin Grindeanu, Marcel Ciolacu / Inquam Photos / George Călin
Camera Deputaţilor - moţiune simplă împotriva ministrului proiectelor şi investiţiilor europene, Cristian Ghinea - Sorin Grindeanu - Marcel Ciolacu - 14 iun 2021 / FOTO: Sorin Grindeanu, Marcel Ciolacu / Inquam Photos / George Călin

Preşedintele PSD Marcel Ciolacu susţine că moţiunea simplă împotriva ministrului Proiectelor şi Investiţiilor Europene, Cristian Ghinea, a trecut, argumentând că „în sală au fost consemnate 139 de voturi pentru şi doar 126 contra”, după ce liderul de grup Alfred Simonis a afirmat în urma votului din plenul Camerei Deputaţilor că pentru moţiunea simplă nu se poate vota de pe tabletă.

„PNL şi USR-PLUS au fraudat grosolan votul la moţiunea simplă pentru a-l salva pe ministrul ZERO Ghinea! Adevărul este că, regulamentar, moţiunea a trecut! În sală, au fost consemnate 139 de voturi pentru şi doar 126 contra! Disperaţi, politicienii puterii au adunat şi voturile de pe tabletă, deşi această modalitate este permisă doar în cazul actelor normative. Aceasta este o ilegalitate gravă pentru care, dacă la guvernare ar fi fost PSD, acum procurorii ar fi descins deja la Parlament”, a transmis Marcel Ciolacu pe Facebook.

El este de părere că membri din partidele aflate la guvernare „încearcă să fraudeze votul legal”. 

„Nu vom tolera ca această gaşcă de hoţi, care vrea să-şi bage în buzunare 2 miliarde de euro pe consultanţa din PNRR, să fraudeze votul legal dat azi în sala de şedinţă! Toţi cei care încearcă prin furt să-l ţină în continuare în scaun pe Ghinea ca să deturneze miliarde din banii europeni vor răspunde în faţa legii! PNL şi USR-PLUS le demonstrează azi românilor că noua politică este de fapt politica de pe vremea Robertei Anastase. Acum 11 ani, erau gata să pună din pix oricâte voturi pentru a nenoroci milioane de pensionari. Azi, sunt capabili să inventeze voturi pe tabletă pentru a ţine în funcţie un zombi politic capabil să facă praf cel mai important plan de redresare a ţării cu fonduri europene”, a mai transmis acesta.

În urma votului, liderul social-democraţilor din Camera Deputaţilor a contestat rezzultatul votului spunând că nu pot fi luate în calcul şi voturile date pe tabletă. „Rezultatul pe votul din sală ne arată o diferenţă de peste 20 de voturi în favoarea adoptării moţiunii simple împotriva lui Ghinea. Nu puteţi lua în calcul voturile luate pe tabletă”, a spus liderul social d-democraţiilor din Camera Deputaţilor. 

Nu confundaţi perioada de urgenţă, cu situaţia actuală. A fost vot prin mijloace electronice, vot deschis. Ca atare, votul consemnat de doamna preşedintă de şedinţă a fost corect. Moţiunea a fost respinsă”, a transmis Andronache, în replică pentru contestatarii rezultatului votului. 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

10 Comentarii

muresan anna
15.06.2021, 16:32:28

Nea Ciolacule metodele care le-ati folosit cat ati fost la putere le descarci in curtea altora.Vezi ca ai gresit "andrisantul". La fraudari sunteti campioni!

+2 (10 voturi)
Camelian Propinatiu
15.06.2021, 16:40:37

Cu vechimea de la BNR, poate aduce PSD în locul lui Ghinea pe dna Dăncilă.

+4 (6 voturi)
Stefan din Nord
15.06.2021, 16:51:36

Ciocu ' mic ,acum ei sunt la putere Si nu puteti voi vota ,cum pot ei fura ,doar si-au facut mana la votul din sector 1 Bucuresti .

-9 (13 voturi)
Mihai Popescu
15.06.2021, 17:17:10

Hai bre, voi mai credeti in voturi ? Daca votul ar fi corect, ar fi fost desfiintat. Alege toata lumea si iese cine trebuie !

-3 (7 voturi)
Utilizator Adevărul
15.06.2021, 17:24:41

Comentariu considerat abuziv.

Vezi toate comentariile (10)

Modifică Setările