Ciolacu: „PSD va sta alături de sindicate în lupta împotriva acestui regim care a distrus sute de mii de locuri de muncă”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marcel Ciolacu a participat joi la Congresul Blocului Naţional Sindical. FOTO: Facebook/ Marcel Ciolacu
Marcel Ciolacu a participat joi la Congresul Blocului Naţional Sindical. FOTO: Facebook/ Marcel Ciolacu

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a participat joi la Congresul Blocului Naţional Sindical pentru a le transmite sindicaliştilor că „PSD va sta alături de sindicate în lupta împotriva acestui regim care, prin incompetenţă şi rea-voinţă, a distrus sute de mii de locuri de muncă”.

„PSD va sta alături de BNS în lupta împotriva acestui regim, care vrea să se impună şi să impună cu forţa austeritatea. După ce acest buget al umilinţei naţionale a fost votat fără ca vocea românilor să fie ascultată, înţelegem că singura soluţie este să protestăm alături de studenţii, angajaţii şi pensionarii acestei ţări. Ca şi mine, mulţi dintre cei prezenţi astăzi aici au mai trăit asemenea momente în 1996-2000, când o altă alianţă a austerităţii a dus ţara aproape de faliment, în 2009-2010, când un regim din care fac parte mulţi dintre demnitarii actualei puteri tăiau pensii şi salarii, ca să rămână intactă partea lor din buget, cea pentru furat", a spus Ciolacu la Congres.

El a adăugat că social-democraţii au redactat, cu sprijinul specialiştilor din BNS, legi precum cea a salarizării bugetare şi a pensiilor, iar acest lucru a fost posibil pentru că cele două părţi au avut „o viziune comună asupra dezvoltării ţării în Uniunea Europeană".

„Dacă vrem să luptăm contra sărăciei, să stopăm exodul forţei de muncă şi să avem resurse pentru educaţie şi sănătate, trebuie să îi plătim mai bine pe români la ei în ţară. De aceea am declanşat în guvernarea noastră un proces de convergenţă a salariilor şi pensiilor cu cele din Europa. Am crescut salariul minim cu 67% şi pensia minimă cu 76%, rezultatul a fost un câştig de bunăstare pentru salariaţi, care au simţit un plus de 25% la puterea de cumpărare. Aceste politici au însemnat şi că 2 milioane de români au ieşit din starea de sărăcie extremă. (...) A venit însă Cîţu cu coasa lungă a austerităţii şi a secerat tot ce construisem împreună. Firul acesta logic al convergenţei veniturilor românilor cu cele ale francezilor, italienilor sau austriecilor a fost rupt cu brutalitate şi va fi nevoie de eforturi uriaşe şi solidaritate ca să îl refacem. (...) Mesajul meu este că avem nevoie unii de alţii mai mult ca oricând, fiindcă ne aflăm în mijlocul unui război. Asta înseamnă austeritatea pe care a instaurat-o Cîţu, un război al unei puteri cinice la adresa tuturor oamenilor care trăiesc cinstit din salariu”, a afirmat Ciolacu.

Nu în ultimul rând, liderul PSD a transmis şi un mesaj pe Facebook:

„Am ţinut să fiu astăzi la Congresul Blocului Naţional Sindical pentru a le spune direct că PSD va sta alături de sindicate în lupta împotriva acestui regim care, prin incompetenţă şi rea-voinţă, a distrus sute de mii de locuri de muncă.

Premierul Cîţu este supărat că sindicatele îl contestă în stradă şi de aceea a pornit un război total incorect. Adevăratul război pe care ar trebui să-l pornească dl. Cîţu este cel cu propria austeritate pe care o impune la adresa tuturor românilor de la stat sau din privat care trăiesc cinstit, din salariu.

Uniţi, vom învinge!”

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite