Ciolacu: Săptămâna viitoare anunţ dacă voi candida la şefia PSD. Am un defect: nu sunt mincinos

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Inquam Photos/Octav Ganea
FOTO Inquam Photos/Octav Ganea

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a afirmat duminică, la Conferinţa extraordinară a PSD Bucureşti, că săptămâna viitoare va anunţa „cu certitudine” dacă va candida sau nu pentru cea mai înaltă funcţie în partid. Ciolacu spune că este „onorat” de susţinerea pe care Gabriela Firea a anunţat-o pentru candidatura sa şi mărturiseşte că fără sprijinul PSD Bucureşti nu ar fi candidat pentru nicio funcţie în partid.

„Am un defect: nu sunt mincinos. Am aflat de propunerea pe care a făcut-o doamna Firea acum câteva minute, în birou, este o propunere care mă onorează şi mă obligă. Înainte de toate, vreau luni, când ne reunim toţi colegii din ţară, să avem o discuţie serioasă în ceea ce priveşte viitoarea strategie a PSD, să închidem discuţiile în ceea ce priveşte modificările la statutul PSD şi, nu în ultimul rând, să decidem data Congresului. Nu aş fi candidat fără susţinerea celei mai mari şi mai puternice organizaţii a PSD la nicio funcţie. Era exclusă o candidatură a mea la orice funcţie la Congres dacă nu aş fi avut susţinerea dumneavoastră” le-a spus Marcel Ciolacu social-democraţilor care participă, duminică după amiază, la Conferinţa Extraordinară a PSD Bucureşti.
 

Acesta a spus că „încearcă” să înveţe din „istoria recentă a partidului”.

„Nu vreau să fac aceleaşi greşeli pe care le-au făcut alţii. Preşedintele PSD nu trebuie să vină în această funcţie doar în virtutea că are cea mai înaltă funcţie în statul român. Preşedintele PSD trebuie să fie ales de dumneavoastră la Congres pentru că poate demonstra şi poate arăta anumite victorii” a spus Ciolacu.

El a precizat că săptămâna viitoare va anunţa „cu certitudine” dacă va candida la cea mai înaltă funcţie în PSD.

„Vreau să găsim formula de echipă cea mai bună astfel încât. anul acesta PSD nu să intre în turul 2, PSD să câştige alegerile”  a mai afirmat liderul interimar al PSD.

Preşedintele PSD Bucureşti, Gabriela Firea, a propus ca filiala să îl susţină pe Marcel Ciolacu pentru funcţia de preşedinte al PSD şi solicită transmiterea către conducerea interimară a unei solicitări privind organziarea unui Congres extraordinar al PSD în data de 29 februarie. La rândul său, Ciolacu le-a transmis membrilor de partid că trebuie să o susţină pe Firea pentru un nou mandat la Primărie.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite