Ciolacu, scos din sărite când a fost întrebat despre funcţia lui Ion Iliescu în PSD: Nu este o prioritate a mea domnul Iliescu. Care e fondul problemei?

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marcel Ciolacu Inquam Photos / Octav Ganea
Marcel Ciolacu Inquam Photos / Octav Ganea

Preşedintele interimar al Consiliului Naţional al PSD, Ionuţ Vulpescu, a publicat săptămâna trecută un raport care scoate în evidenţă motivele pentru care PSD a decăzut în ultimii ani, pentru ca în concluzii să recomande instaurarea lui Ion Iliescu ca preşedinte de onoare al partidului. Întrebat la finalul şedinţei CEx de miercuri seară despre acest lucru, preşedintele interimar al formaţiunii Marcel Ciolacu a avut o ieşire nervoasă.

Dialogul între Marcel Ciolacu şi jurnalişti:

Jurnalist: V-a deranjat raportul despre PSD scris de Ionuţ Vulpescu?

Marcel Ciolacu: Nu m-a deranjat raportul lui Ionuţ Vulpescu. M-am regăsit în ce a scris Ionuţ.

Domnul Iliescu ar trebui să fie din nou activ?

Sunt de acord cu multe prevederi din raportul lui Ionuţ Vulpescu, nu cu toate.

Domnul Ion Iliescu este sau nu este preşedinte de onoare al PSD? Ca să fie foarte clar.

Eu din câte ştiu nu.

Pe site-ul PSD aşa apare.

Da. Nu e o prioritate a mea domnul Iliescu. Dacă e preşedinte de onoare, dacă are statut.

La viitorul Congres domnul Iliescu îşi va păstra această calitate sau nu?

Nu ştiu, această calitate trebuie să o confere fiecare Congres, sau necongres? Nu înţeleg fondul problemei dvs. Ce doriţi?

Ion Iliescu reprezintă un simbol pentru PSD..

Ion Iliescu a reprezentat un simbol pentru democraţia din România şi pentru PSD

A reprezentat?

Da, deoarece s-a retras din viaţa politică. Eu acuma vă vorbesc despre discuţiile cu colegii mei din comitet. Nu am avut aceste discuţii despre domnul Ion Iliescu

Momentul în care Marcel Ciolacu este întrebat despre statutul lui Ion Iliescu - 19.31

Context: Preşedintele interimar al Consiliului Naţional al PSD, Ionuţ Vulpescu, a publicat săptămâna trecută un raport în care scoate în evideţă 40 de motive pentru care partidul a decăzut şi a pierdut ultimele scrutine cu rezultate dezastruoase. În concluzii, acesta propune şi o reformă a partidului, printre măsuri regăsindu-se instaurarea lui Ion Iliescu ca preşedinte de onoare al PSD.

*

CEX-ul PSD a stabilit miercuri seară că parlamentarii social-democraţi nu vor participa la votul de învestitură al Guvernului Orban 2. Motivul oficial? PSD aşteaptă mai întâi decizia CCR. Marcel Ciolacu a anunţat că Congresul PSD va avea loc fie pe 29 februarie, fie pe 7 martie. Luni, Marcel Ciolacu va spune dacă intră sau nu în cursa pentru şefia partidului.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite