Politică

articolul anterior articolul urmator

Ciolacu: Dacă PSD dispare, în România nu mai există democraţie

21
10 Dec 2019 22:09:22
Autor: News.ro
Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, spune că aşteaptă o schimbare de atitudine a preşedintelui Klaus Iohannis faţă de PSD şi susţine că în acest moment PSD este singurul partid de opoziţie, iar dispariţia PSD ar însemna dispariţia democraţiei.

Întrebat dacă ia PSD în calcul o suspendare a preşedintelui, Ciolacu spune că nu ştie "dacă îşi permite PSD-ul să facă un astfel de gest” şi că, astfel, s-ar crea "o criză politică artificială”.
 
"Nu ştiu dacă se ajunge la suspendare şi nu ştiu dacă-şi permite politic în acest moment PSD-ul să facă un astfel de gest. Părerea mea că ar fi gratuit şi am crea, în afară de semnalul extern pe care l-ar da România, am crea o criză politică artificială. Observ, la fel ca mulţi alţii, Guvernul României este condus, mai nou, de la Cotroceni", a afirmat Marcel Ciolacu, marţi seară, într-o emisiune la TVR.
 
El a susţinut că în acest moment preşedintele Klaus Iohannis este "în logica primului mandat al domniei sale".
 
"Mă uit în istoria recentă în care PSD-ul era criticat că miniştrii se duceau la preşedintele partidului din acea vreme şi uitaţi ce se întâmplă. (...)  Costurile vin pe primul ministru şi pe credibilitatea primului ministru”, a spus Ciolacu.
 
Ciolacu a mai spus că este "deja obişnuit” cu atitudinea preşedintelui Klaus Iohannis faţă de PSD şi că aşteptă o schimbare de atitudine a acestuia faţă de PSD în al doilea mandat.
 
"Sper din tot sufletul să fie atitudinea preşedintelui din primul mandat, aştept cu nerăbdare atitudinea din al doilea mandat. Domul preşedinte Klaus Iohannis este atât preşedintele dumneavoastră, cât şi preşedintele meu, democraţia într-un stat există atât timp cât există Putere şi Opoziţie. Singurul partid de opoziţie este PSD, în acest moment, dacă PSD dispare, în România nu mai există democraţie, pentru că nu mai există opoziţie, aceştia ar trebui să fie termenii constituţionali în care preşedintele trebuie să aşeze lucrurile. Depunerea unei moţiuni este un instrument al opoziţiei, iar moţiunile simple sunt clar destinate unor personaje precum ministrul Finanţelor, domnul Cîţu”, a afirmat Marcel Ciolacu.
 
Ciolacu a spus că, în opinia sa, Florin Cîţu este "un personaj total depăşit în funcţia de ministru al Finanţelor”.
 
"Dacă un euro se întâlneşte cu domnul Cîţu ştiţi cum salută: give me five!", a adăugat liderul interimar al PSD.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

21 Comentarii

Tomescu Tom
10.12.2019, 23:10:15

Eradicarea coruptiei ar insemna disparitia PSD-ului ... Disparitia PSD-ului ....ar insemna disparitia democratiei in Romania .... . Morala Ciolacului ..ar fi ... Disparitia coruptiei in Romania , ar echivala cu disparitia democratiei ...

+11 (11 voturi)
Costica vasile
11.12.2019, 08:07:08

O fosila vie !

+3 (3 voturi)
ovidiu preda
11.12.2019, 08:11:11

Incearca si asta sa prosteasca lumea

+3 (3 voturi)
aşa şi aşa
11.12.2019, 08:11:50

Bună gluma agramatului ăstuia... După "logica" (staţi liniştit, nu-l suspectez că ar deţine o asemenea calitate) ciuma roşie se identifică cu democraţia... Mare-i grădina... După aceeaşi "logică" agramata dinaintea lui credea, în prostia ei că psd-ul reprezintă românii, cînd de fapt ciumaţii sînt reprezentaţi doar de "drojdia" societăţii româneşti, o mică parte din societate, de cea mai slabă calitate umană...

+7 (7 voturi)
Markus Roman
11.12.2019, 08:18:56

Vorba aia: Daca PSD dispare, soarele rasare.

+2 (4 voturi)

Vezi toate comentariile (21)

Modifică Setările