Politică

articolul anterior articolul urmator

Ciolacu: „Sunt mai multe măsuri fiscale pe care trebuie să le luăm până la 1 iunie. Există şi o reaşezare a impozitelor”

6
16 May 2022 09:50:48
Autor: Andreea Ghiorghe
Foto: Facebook/ Marcel Ciolacu
Foto: Facebook/ Marcel Ciolacu

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunţat că sunt în discuţie mai multe măsuri fiscale pe care coaliţia va trebui să le prezinte până la 1 iunie. Social-democratul a mai transmis că există şi o „redimensionare şi o reaşezare” a impozitelor, astfel încât să fie o colectare bugetară mai bună, precizând că asta nu înseamnă majorarea taxelor.

Despre schemele de compensare pentru pensii şi salarii, despre care a vorbit preşedintele Klauas Iohannis, Marcel Ciolacu a arătat că există „un pachet în implementare” şi a precizat că guvernanţii caută să vină cu noi măsuri în perioada următoare.

„Este nevoie să venim cu anumite măsuri”, a spus Ciolacu.

În ceea ce priveşte majorarea inflaţiei, preşedintele PSD a spus că „este influenţată în continuare de preţurile la energie, pentru că nu au reuşit toate companiile să închidă compensările”. „Dacă Ministerul Energiei va închide acest capitol cu compensările, e posibil ca inflaţia să mai scadă, urmând apoi să facem faţă înflaţiei din zona euro. În funcţie de cât de bine se mişcă Ministerul Energiei în perioada următoare. (Inflaţia n.r.) este record în toată Europa. Gândiţi-vă dacă nu s-ar fi luat aceste măsuri unde s-ar fi ajuns”, a mai punctat Ciolacu.

„Sunt mai multe măsuri fiscale pe care va trebui să le luăm şi să le prezentăm până la 1 iunie. Codul Fiscal trebuie modificat cu şanse luni înainte, pentru ca viitorul buget de stat să îl construim pe noile măsuri luate de la 1 iunie, cu efecte de la 1 iunie. Rămân la părarea că, cel puţin în privinţa preţurilor la energie, ar fi trebuit să vină cu o reglementare şi ar fi avut efecte imediate”, a mai explicat Marcel Ciolacu, precizând că această compensare a creat un decalaj, până se vor vedea efectele.

Despre introducerea de noi taxe şi impozite, Ciolacu a afirmat că „s-a îmbunătăţit colectarea”, iar noul şef al ANAF a dat o perspectivă bună în acest sens. „Există şi o redimensionare şi o reaşezare a impozitelor, astfel încât să fie o colectare mai bună, dar asta nu înseamnă că mărim taxele”, a spus Ciolacu, adăugând că se vor face deductibilităţile necesare.  

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

6 Comentarii

ADani
16.05.2022, 10:32:49

'Reasezare' = marirea impozitelor si jupuirea celor care produc si muncesc. Bineinteles, pt creierul de socialist, asta o sa sune bine, dar impozitarea mai mare a capitalului o sa insemne preturi maim ari si prductivitate mai mica pt mediul privat, decurajarea investitiilor, etc. Nici vorba de taiat cheltuieli inutile, care sunt cu miliardele la stat! Criza scrie pe noi!

+2 (2 voturi)
muresan anna
16.05.2022, 11:02:53

Exact asa se exprima si Ceausescu de cate ori era o crestere de preturi! O numea "reasezare", iar tara inghitea galusca, era totalitarism........ Acuma Ciolacu nu se poate atinge de bugetari si de pensionarii speciali, asa ca reaseaza bolovanul pe umerii celor ce duc greul!

+1 (1 vot)
plavanu al xxiv-lea
16.05.2022, 11:09:14

CIOLACULE POR CANE AUZISI DE IMPOZITARE PROGRESIVA?

T. Timisorean
16.05.2022, 12:00:26

Deci au provocat scumpirea utilitatilor prin liberalizare prost facuta, ca sa aiba mai multi bani la buget (statul ia 90% din profitul companiiilor de stat din energie) si, in sfarsit PSD-ul, are motiv sa mareasca impozitele, dar impachetateaa mesajul altfel, poate nu ne dam noi seama.

+1 (1 vot)
Relon Mask
16.05.2022, 13:34:05

Multumimiri din inima lui Joiannis, autorul de fapt al aducerii PSD la guwernare! Guvernul militar-socialist a rămas fără bani, ii va lua nu de la cei ce lenevesc pe bani multi, ci de la cei ce produc și aduc valoare. Numai un mare miting popular ii poate face, de frica, sa renunțe, mitingul saracirii !

+1 (1 vot)

Vezi toate comentariile (6)

Modifică Setările