Ciolacu susţine că spitalul mobil de la Iaşi nu este deschis pentru că „un membru al Guvernului este contracandidatul lui Maricel Popa“ la şefia CJ

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Unitate mobila
Unitate mobila

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, acuză Guvernul că blochează deschiderea spitalului destinat pacienţilor diagnosticaţi cu COVID-19 de la Iaşi şi că autorităţilor locale li s-au pus "toate piedicile posibile". Liderul social-democrat susţine că spitalul nu se deschide pentru că "un membru al Guvernului” este contracandidatul social-democratului care deţine şefia CJ Iaşi, Maricel Popa.

"Sunt centre regionale, cum ar veni, adică cum este Iaşiul, este centrul Moldovei. Cum e Clujul, Ardealul, Timişul, Dobrogea, Constanţa, Banatul. Acest om (preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Maricel Popa – n.r.)  cu autorităţile locale, a accesat fonduri europene, întâi a cheltuit bani... din luna mai se întâmplă acest fenomen. Eu cu dl Maricel Popa la două-trei zile vorbim. I s-au pus toate piedicile posibile”, a declarat Marcel Ciolacu, luni seară, la TVR. 

Întrebat cine a pus piedici deschiderii spitalului pentru tratarea patologiei COVID la Iaşi, preşedintele Camerei Deputaţilor a răspuns: "Ei. Guvernanţii. PNL-ul”.

Totodată, întrebat dacă a discutat cu guvernanţii despre acest subiect, Ciolacu a spus că a avut discuţii "cu toată lumea”, că spitalul a primit autorizaţii de la Direcţia de Sănătate Publică, "dar nu-l lasă să-l deschidă”.

"Maricel Popa a pornit această investiţie după ceea ce s-a întâmplat la Suceava unde să nu uităm că există o administraţie PNL, iar din cauza unor greşeli ale administraţiei s-au pierdut vieţi omeneşti. O treime din decese sunt la Suceava. (...) Sunt bolnavi! (...) Este boală. Deci nu văd altceva decât alegeri şi scor electoral. Nu-i interesează nici boală, nici faptul că au mutat responsabilitatea pe autorităţi locale. În momentul în care autorităţile locale investesc, se implică, ei nu ştiu cum să boicoteze. Lumea a fost certată când containerele pentru acest spital au fost lăsate să treacă prin vamă”, a mai declarat Marcel Ciolacu. 

El a susţinut că spitalul de la Iaşi nu este deschis acum pentru că "un membru al Guvernului este contracandidatul lui Maricel Popa", referindu-se la candidatura ministrului Mediului, Costel Alexe, la preşedinţia Consiliului Judeţean Iaşi.

Preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Maricel Popa, susţine că, după ce Direcţia de Sănătate Publică a emis autorizaţia de funcţionare pentru spitalul mobil de la Leţcani, liberalii încearcă să blocheze începerea efectivă a activităţii la această unitate medicală. El spune că a aflat că ministrul Sănătăţii va trimite acolo un control de la Inspecţia Sanitară de Stat, "cel mai probabil pentru a întârzia din nou bunul mers al lucrurilor".

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite