Ciolacu: Trebuie făcută legea care introduce criteriul verde pentru producători

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Mediafax
FOTO Mediafax

Marcel Ciolacu a vorbit, vineri la sediul PSD Maramureş, despre introducerea unui criteriu verde pentru producători care în prezent este doar la nivel de recomandare în legislaţia autohtonă.

„Împreună cu mai mulţi producători români şi cu parlamentarii PSD sperăm să strângem suficiente voturi să trecem prin Parlament această iniţiativă legislativă. Mai exact introducerea criteriului verde. Există această recomandare în legislaţia românească, dar dacă am fi introdus acest criteriu verde, atunci nu ar mai fi fost posibilie aceste tunuri. Nu numai în timpul pandemiei, acest criteriu în acest moment este funcţional în Germania şi mai exact distanţa de la producător până la beneficiar este considerată transport poluant şi atunci din cele 100 de puncte pe care, pe lângă criteriile de calitate şi preţ, vine şi acest criteriu verde şi cel mai apropiat producător de beneficiar are şi acest beneficiu la licitaţie de 10 puncte. Repet, există în legislaţia românească această recomandare, iar în Germania ea este funcţională. Cred că în acest ultim moment trebuie făcută această lege, să încercăm să salvăm cât mai mulţi producători români şi mai ales cât mai multe lcouri de muncă la noi acasă”, a explicat Marcel Ciolacu, într-o conferinţă de presă vineri la sediul PSD Maramureş.

La rândul ei, senatoarea PSD Gabriela Firea a vorbit despre mai multe priorităţi legislative ale social-democraţilor în Parlament şi anume creşterea natalităţii în România, protejarea produselor româneşti şi a mediului înconjurător.

„Avem, exact cum a prezentat domnul preşedinte Marcel Ciolacu, trei mari propuneri, idei şi proiecte în această perioadă – stimularea, deci creşterea natalităţii în România, protejarea produselor româneşti şi protecţia mediului înconjurător. La un moment dat pandemia se va sfârşi şi ne dorim ca acest lucru să se întâmplă cât mai curând şi atunci cu ce vom rămâne? Cu o economie la pământ, dacă nu ne pregătim încă de pe acum, aşa cum fac toate statele puternice, pentru perioada post-COVID. De aceea mergem cu acest mesaj şi nu e doar o declaraţie politică din partea noastră, ci susţinere concretă în Parlament, aţi văzut că s-a şi prezentat acest proiect de lege, şi anume – spunem clar şi răspicat susţinem produsele româneşti, fie că e vorba despre alimente, medicamente, produse sau materiale de protecţie, despre servicii, despre turism, iar aici în această zonă turismul este la mare înălţime şi trebuie să aibă susţinere. Promovăm destinaţiile turistice româneşti, iar Maramureşul este fruntea. Acesta este mesajul nostru în special şi vrem să garantăm că în Parlament vor reprezenta o voce şi nădăjduim că vom convinge şi alţi parlamentari să voteze aceste proiecte pe marile teme anunţate, chiar dacă sunt de la alte formaţiuni politice”, a afirmat Firea. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite