Politică

articolul anterior articolul urmator

Ciolacu: Vor îngheţa pensiile, categoric. Când ajungi la 50% datorie externă, trebuie să tai din ajutoarele la asistenţa socială, astea sunt regulile

22
21 Jan 2021 21:31:54
Autor: News.ro
Marcel Ciolacu a criticat din nou politica Guvernului condus de Florin Cîţu şi a fostului guvern Ludovic Orban FOTO Arhivă
Marcel Ciolacu a criticat din nou politica Guvernului condus de Florin Cîţu şi a fostului guvern Ludovic Orban FOTO Arhivă

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, se arată convins că valoarea punctului de pensie nu va fi majorată din cauza datoriei externe mari pe care România a acumulat-o în ultimul an. ”Când ajungi la 50% datorie externă trebuie să tai din ajutoarele la asistenţa socială, astea sunt regulile”, a declarat liderul PSD.

”Pensia medie în România este, în momentul acesta, 1.400 de lei. INS-ul, care e subordonat Guvernului, a venit şi a explicat că unui român, ca să trăiască, lunar, îi trebuie 1.733 de lei. Ce faci cu această diferenţă? Nu trebuie să aplici legea?  (...) Vor îngheţa pensiile, categoric. Fiindcă îngheţarea salariilor şi a veniturilor este în funcţie de datoria externă. (...)  Când ajungi la 50% datorie externă – noi suntem la 47, vom ajunge la 50% categoric pentru că ne împrumutăm zilnic - în momentul acela trebuie să tai din ajutoarele la asistenţa socială, astea sunt regulile. (...) Părerea mea e că nu au altă soluţie. Părerea mea e că vor veni cu 8% în septembrie, însă nu poate să depăşească, au un acord cu 7% deficit”, a declarat liderul PSD joi seară, la Antena 3. 

Marcel Ciolacu a criticat din nou politica Guvernului condus de Florin Cîţu şi a fostului guvern Ludovic Orban de a contracta împrumuturi mari. El susţine că proiectul de buget la care lucrează PSD şi va fi prezentat săptămâna viitoare. 

Ciolacu a explicat şi de ce PSD a ales să propună propria variantă de buget pentru anul care a început - opoziţia ”nu trebuie doar să înjure la televizor sau să jignească”, ci să vină ”cu soluţiile ei”.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

22 Comentarii

muresan anna
21.01.2021, 21:46:20

Cum le stie marele tovaras economist pe toate!

+6 (10 voturi)
Ovidiu Olariu
21.01.2021, 22:09:45

"Specialistul" in "probleme economice" al PSD, tovarasul Ciolacu, pronosticheazā: "Când ajungi la 50% datorie externă (...) în momentul acela trebuie să tai din ajutoarele la asistenţa socială". Singura solutie -afirmā clarvazatorul lider al PSD- este, in acel moment, "inghetarea pensiilor", fiindcă "îngheţarea salariilor şi a veniturilor este în funcţie de datoria externă" ! Cum a ajuns la aceastā profundā "gandire creativā" tovarasul Ciolacu ? Nu prea complicat. Dimpotrivā, logica lui adâncā este dictatā si inspiratā de un argument cat se poate de clar si de simplu: "astea sunt regulile" ! Simplu, ca buna ziua, nu-i asa ? ! Nu este necesar nici un cuvant in plus, este cat se poate de limpede: "astea sunt regulile" ! Care sunt, de fapt. aceste reguli si ce spun ele, aceasta este o problemā care nu mai are nici o importantā, nu mai intrā in logica atributiilor tovarasului Ciolacu si nici nu mai conteazā, nici pentru tovarasul Ciolacu si nici pentru PSD ! Nu este prima datā cand noul "specialist" in probleme economice al PSD, tovarasul Ciolacu, "specialistul" in de toate si in nimic, isi promoveazā "ideilii" salvatoare in dezvoltarea societatii romanesti. Ca si distinsul sau inaintas, tovarasul Liviu Dragnea of Gratia de Teleorman, tovarasul Ciolacu ne dezleagā, pe intelesul tuturor, tainele economiei capitaliste. Tezele economice ale tovarasului Ciolacu, iatā, existā ! Mai lipseste tabla si demonstratia ! Si ca sa fie si mai convingator, tovarasul Ciolacu conchide: "Vor îngheţa pensiile, categoric" !

+7 (9 voturi)
Porky
21.01.2021, 22:10:28

Pai pe aia cu 10000 euro pensie speciala i-ai pus cand ai calculat pensia medie?

-5 (13 voturi)
ion ion
21.01.2021, 22:31:17

Pensiile calculate pe baza contributiei de o viata nu sunt ajutoare sociale.

+3 (5 voturi)
mitrut
21.01.2021, 22:41:48

Si cine a dus la o datorie externa asa de mare, nu PSD prin pomenile electorale din peste douazeci de ani de jaf?

+6 (6 voturi)

Vezi toate comentariile (22)

Modifică Setările