Mesaj emoţionant al lui Cioloş: „În această seară, sute de mii de români luminează sufletul ţării“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dacian Ciolos foto Inquam Photos / Octav Ganea
Dacian Ciolos foto Inquam Photos / Octav Ganea

„Aceste zile nu sunt numai despre abrogarea unei ordonanţe de urgenţă, ci despre o societate matură care spune stop minciunii şi populismului“ - este concluzia fostului prim-ministru Dacian Cioloş, după ce ziua de 5 februarie se încheie cu „cel mai mare protest“ din ultimele decenii din România.

Mesajul fostului prim-ministru, postat pe pagina sa de Facebook, este cât se poate de clar: „Nimeni, niciodată, nu va mai putea guverna pe ascuns în România. Sute de mii de români au ieşit în stradă pentru apărarea democraţiei, a statului de drept, pentru o justiţie puternică şi pentru o societate bazată pe valori“.

Cioloş şi-a exprimat încrederea în parcursul european al ţării. „Sute de mii de români cer o Românie cinstită, deschisă, europeană. Sute de mii de români cer o altfel de guvernare: onestă, transparentă, numai în slujba cetăţenilor. Aceste zile nu sunt numai despre abrogarea unei ordonanţe de urgenţă, ci despre o societate matură care spune stop minciunii şi populismului. Nu sunt numai despre o lege pusă pe hârtie, ci despre moralitate şi despre conştiinţă colectivă, despre viitorul nostru ca naţie“, a mai scris Dacian Cioloş.

Mesajul fostului premier se încheie într-o notă optimistă: „În această seară, sute de mii de români luminează sufletul ţării“.

Manifestaţiile contra OUG privind codurile penale au continuat duminică, ziua în care a fost înregistrat „cel mai mare protest“ contra ordonanţei 13, chiar dacă aceasta a fost abrogată. Jumătate de milion de oameni au ieşit în stradă în toată ţara, iar în Bucureşti aproximativ 300.000 de persoane au cerut demisia Guvernului, scandând „Nu ne păcăliţi, rămânem uniţi“.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite