Cioloş face apel la armistiţiu politic: Nu vom mai face declaraţii politice. Mă pun pe mine şi pe cei 20.000 de membri PLUS la dispoziţia autorităţilor VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dacian Ciolos - FOTO Eduard Enea
Dacian Ciolos - FOTO Eduard Enea

Liderul PLUS Dacian Cioloş a făcut marţi apel la un armistiţiu politic în contextul pandemiei. „Nu vom mai face declaraţii politice. Intrăm într-un armistiţiu politic total până la trecerea crizei în care ne găsim”, a explicat acesta. Totodată, fostul premier a adăugat că acesta alături de cei 20.000 membri PLUS se pun la dispoziţia autorităţilor. „Facem lucrul ăsta fără nicio pretenţie şi fără nicio aşteptare în schimb”, a adăugat Cioloş

Într-un mesaj video publicat pe Facebook Dacian Cioloş a explicat că în acest moment prioritatea ar trebui să fie sprijinirea spitatelor şi a instituţiilor şi nu căutarea „de a fi vedetă la televizor sau Facebook”.

„Acum prioritatea este să sprijinim spitalele şi instituţiile publice să facă faţă acestui tsunami care vine peste noi. Nu mai e suficient şi nici productivă doar să arătăm cu degetul şi să căutăm vinovaţi. E momentul să se renunţe la orice tentativă de a panica cetăţenii din dorinţa de a fi vedetă la televizor sau pe Facebook. Nimeni nu are dreptul să caute câştig electoral folosindu-se de criza asta fără precedent, de tragediile unor familii şi comunităţi”, a explicat liderul PLUS.

Acesta a adăugat apoi că formaţiunea sa nu va mai face declaraţii politice până la soluţionarea crizei de coronavirus şi a făcut apel şi la celelalte partide să urmeze exemplul. 

„Împreună cu colegii mei din PLUS am decis următorul lucru: Nu vom mai face declaraţii politice. Intrăm într-un armistiţiu politic total până la trecerea crizei în care ne găsim. Nu mai e timp acuma de comentarii politice de pe margine. Vrem să fim alături de instituţiile statului român şi de eforturile pe care le au de făcut. O să susţinem preşedinţia, Guvernul, autorităţile locale să traverseze cu efecte cât mai mici criza asta de proporţii. Rolul celor care ne conduc acum e nu doar să guverneze aceste instituţii, dar şi să ne unească”, a mai precizat fostul premier.

Dacian Cioloş a exlicat în încheiere că acesta alături de cei 20.000 de membri PLUS se pun la dispoziţia autorităţilor române, „fără nicio pretenţie”.

„O să ne alăturăm efortului medical, economic şi social să contribuim cu tot ce putem noi la depăşirea situaţiei. Dacă suntem oameni responsabili avem datoria să menţinem echilibrul social, să evităm panica, să sprijinim oamenii să treacă peste încercarea asta. Şi cer instituţiilor statului să nu ezite să folosească toate resursele pe care societatea le poate pune la dispoziţie. Mă pun pe mine şi pe toţi colegii mei, cei 20.000 de membri ai PLUS, la dispoziţia autorităţilor române. Sunt oameni cu experienţă, unii dintre ei chiar cu experienţă guvernamentală, care o să fie la dispoziţia Guvernului să ajute în domeniile importante acum, precum sănătate, economie, social, agricultură sau acolo unde e nevoie. Şi facem lucrul ăsta fără nicio pretenţie şi fără nicio aşteptare în schimb.

Nicio formă de speculă politică nu o să ne facă mai buni sau mai sănătoşi. Acuma trebuie să rezolvăm urgenţele şi vom avea apoi timp să disucăm şi despre vinovăţii, să tragem concluziile necesare şi să învăţăm să nu ne mai lăsăm folosiţi de oameni fără scrupule. Dar vom face asta după ce trece criza”, a conchis Dacian Cioloş.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite