Politică

articolul anterior articolul urmator

Cioloş îi cere lui Ciucă să clarifice acuzaţiile privind plagiatul: Dacă se dovedesc adevărate, e necesară demisia de onoare

4
18 Jan 2022 11:13:14
Autor: Maria Dinu
Nicolae Ciuca, Dacian Ciolos FOTO GOV.ro
Nicolae Ciuca, Dacian Ciolos FOTO GOV.ro

Preşedintele USR Dacian Cioloş a transmis pe Facebook că informaţiile conform cărora premierul ar fi plagiat în teza sa de doctorat, trebuie clarificate urgent. Liderul USR spune că este nevoie de o demisie de onoare în cazul în care acuzaţiile se dovedesc a fi adevărate.

„Informaţiile din presă conform cărora teza de doctorat a premierului ar fi plagiată trebuie clarificate de urgenţă de Nicolae Ciucă şi, dacă se dovedesc adevărate, este necesară demisia de onoare”, a scris Dacian Cioloş pe Facebook. 
 
Potrivit liderului USR, CNATDCU trebuie să se sesizeze în cazul în care premierul nu cere o analiză. „Îi cer prim-ministrului să solicite singur o analiză cu celeritate a CNATDCU pentru a stabili dacă teza a respectat toate cerinţele academice. Chiar dacă premierul nu face acest lucru, CNATDCU trebuie să se autosesizeze rapid şi să clarifice acest caz, pentru că impostura este incompatibilă cu funcţia publică, iar furtul academic nu are ce căuta la vârful Guvernului României”, a mai completat Cioloş. 
 
„Declaraţia pe care a dat-o premierul Ciucă potrivit căreia a respectat legea din acel moment nu este nici convingătoare şi nici nu răspunde acuzaţiilor aduse”, a mai transmis Cioloş, argumentând că „Un plagiat are o definiţie ştiinţifică foarte clară şi este probat simplu”. 
 
„De asemenea, preşedintele Klaus Iohannis a promis o „Românie Educată” şi „toleranţă zero faţă de orice abatere de la cultura integrităţii în mediul academic”, motiv pentru care trebuie să ia atitudine în lumina informaţiilor apărute azi”, a mai subliniat liderul USR. 

Premierul Nicolae Ciucă a anunţat că solicită analizarea lucrării sale de doctorat de către Comisia de Etică a UNAp - Instituţia Organizatoare de Studii de Doctorat în care s-a susţinut teza de doctorat. Şeful Executivului a precizat că lucrarea sa înglobează, pe lângă cercetarea teoretică şi experienţa acumulată, „constituindu-se în mod evident contribuţia originală”.

Potrivit PressOne, teza de doctorat a lui Nicolae Ciucă ar conţine plagiat în cel puţin 42 din cele 147 de pagini, iar o parte din textul plagiat ar proveni din alte două teze de doctorat, una dintre ele coordonată de îndrumătorul premierului.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

4 Comentarii

Mos Tagarta
18.01.2022, 11:38:01

"Dacă se dovedesc adevărate, e necesară demisia de onoare" Bai baieti, Dacian, nu demisioneaza nimeni. Astia nu mai au altul sa puna in loc. Uitati-va la Dezvoltare. Ce vreti sa faca apel la rezerva de cadre a PSD? Putina decenta cand cereti lucruri imposibile cum ar fi: demisii, justitie impartiala, anti coruptie, performanta, competenta. Ce dracu`, uitati ca traiti in Romania?

+3 (3 voturi)
Ion Mario77tt
18.01.2022, 11:43:44

Oricine va verifica acest ucru trebuie sa fie nebun sa declare ca primul ministru a plagiat,sa fim seriosi cine isi taie craca de sub picioare.

+3 (3 voturi)
costica cova
18.01.2022, 12:13:20

În momentul cînd domnul Ciucă a comunicat măsurile de bun simț împotriva facturilor aberante de gaz și energie electrică , deci împotriva acelor care vor să falimenteze țara pentru ca apoi să-și impună voința bolnavă de dominație a sărit ca ars tovarășul Cioloș....Oare de ce ? Ce curent politic reprezintă tovarășul Cioloș în Europa ?Ce credeți dumneavoastră , ale cui interese sînt apărate de tovarășul Cioloș...ale globaliștilor pe care-i reprezintă în Europa ori ale românilor?

-3 (3 voturi)
Pristanda
18.01.2022, 12:31:24

Nu poti ocupa anumite functii daca nu esti doctor(asta la stat). Primest automat sporuri la salariu daca esti doctor(asta la stat). Si asa s-au deschis cateva fabrici de doctori- in economia de piata, daca exista cerere, piata se adapteaza rapid si va exista si oferta. Si am umplut tara de doctori. Si nimeni nu-i mai poate deosebi pe doctori de doctori. Chiar daca unii sunt semianalfabeti. Savanta de renume mondial a fost doar deschizatoare de bine. Si pe vremea aceea, erau multi (nici pe departe ca acuma) care nu aveau anvergura intelectuala a cerintelor pentru titulatura de doctor(multi, pentru a se inscrie la doctorat beneficiau de influenta politica sau administrativa), dar parca nu sareau in ochi saracia culturala si intelectuala precum in vremurile noastre. In comentariul meu nu fac referire la "obiectul" articolului, sunt consideratii generale.

+2 (2 voturi)
Modifică Setările