Cioloş, despre angajarea răspunderii pe buget: „Nu e sănătos, democratic, dar eu ca fost premier, îl înţeleg pe Orban“. Tensiunile din USR, „un proces firesc“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dacian Ciolos - FOTO Eduard Enea
Dacian Ciolos - FOTO Eduard Enea

Liderul PLUS Dacian Cioloş i-a luat apărarea lui Ludovic Orban după ce Guvernul şi-a asumat răspunderea pe buget, decizie criticată de mai mulţi lideri USR. „Nu e sănătos, democratic, dar eu, ca fost premier, îl înţeleg pe premierul Orban când vine cu această angajare”, a afirmat Cioloş într-un interviu pentru Ziare.com.

Întrebat despre cum vede angajarea răspunderii guvernului Orban pe buget în contextul în care în 2015, când acesta era premier, nu a apelat la această soluţie, Dacian Cioloş a explicat că îl înţelege pe Ludovic Orban.

„Atunci (n.red.: 2015, când Cioloş era premier) aveam convingerea că bugetul va trece. Sigur că într-o democraţie sănătoasă, bugetul trebuie dezbătut şi votat în Parlament, dar am vazut care e viziunea PSD despre buget. Cu un astfel de partid de care deprinde majoritatea nu poţi vota un buget care să stopeze alunecarea pe tobogan a credibilităţii României şi stabilitatea economica.

Nu e sanatos democratic, dar eu, ca fost premier, îl înţeleg pe premierul Orban când vine cu această angajare. Nu mi-aş dori să mai avem astfel de situaţii pe viitor, dar important era să avem un buget aplicabil şi cât mai aproape de situaţia financiar bugetară în care ne aflăm”, a declarat Dacian Cioloş pentru Ziare.com.

Preşedintele USR Bucureşti bate obrazul Guvernului Orban: Asumarea răspunderii este o procedură care lasă Parlamentul în offside

Liderul PLUS a vorbit şi despre tensiunile dintre USR şi PLUS, precizând că acestea au fost depăşite.

„A fost un dialog transparent care va continua. N-au fost asperităţi în sensul politicii clasice, în care dai la picioare ca să îl dai la o parte pe celălalt. Noi am dorit parteneriatul şi vom continua cu el.

Perioada aceasta trebuie valorificată foarte bine pentru pregătire, astfel încât când vom ajunge la guvernare să demonstrăm că suntem capabili să conducem această ţară. E important să clarificăm aceste lucruri acum şi nu după ce vom ajunge la guvernare”, a declarat acesta.

Mai departe, Dacian Cioloş a vorbit şi despre o posibilă fuziune între USR şi PLUS, adăugând că formaţiunea acestuia a început deja să lucreze în acest sens.

Cât despre războiul din interiorul partidului lui Dan Barna, liderul PLUS a afirmat că nu e îngrijorat şi e de părere că reprezintă un „proces firesc”.

„Nu, sunt procese fireşti de aşezare. Şi la noi, în PLUS, au loc clarificări, sunt oameni care au intrat în partide cu mare entuziasm şi încep să se cunoască între ei, să-şi alinieze viziunile. E foarte bine că se întâmplă acum, înainte de a ajunge la guvernare. Obiectivul nostru principal este un rezultat suficient de bun încât să permită guvernarea după parlamentare”, a mai relatat Cioloş.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite