Politică

articolul anterior articolul urmator

Cioloş, despre conflictele din USR: Există o majoritate în Biroul Naţional, care este alta decât a preşedintelui. Există dispute în unele filiale

1
26 Jan 2022 10:34:04
Autor: Radu Eremia
Dacian Cioloş. preşedintele USR  FOTO Inquam Photos / George Călin
Dacian Cioloş. preşedintele USR  FOTO Inquam Photos / George Călin

Preşedintele USR Dacian Cioloş a declarat, marţi, la Profit TV, despre atmosfera din partid, că USR are nevoie să îşi rezolve nişte probleme interne, şi să depăşească fracturile care încă există după fuziune. Liderul formaţiunii a recunoscut faptul că el se confruntă în prezent cu o majoritate ostilă, adică a vechilor membri USR.

„Eu sunt la Bucureşti, din octombrie până acum, la Bruxelles nu am fost deloc, am fost de două ori la Strasbourg”, a afirmat Cioloş, precizând că nu crede că activitatea unui partid este evaluată în primul rând prin activitatea preşedintelui. „USR nu este un partid de preşedinte, avem opinii diferite, avem dezbateri, discuţii contradictorii, provocări de o parte şi de alta, în interiorul partidului. USR-ul nu creşte doar pentru că afişăm o persoană în frunte, indiferent cum s-ar numi. Noi, USR,  avem nevoie să ne rezolvăm nişte probleme interne, să depăşim fracturile care încă există după fuziune”, a completat preşedintele USR.

Cioloş a subliniat că „există o majoritate în Biroul Naţional, care este alta decât a preşedintelui, iar preşedintele USR are puteri reduse”.

Preşedintele USR a mai spus că „există dispute în unele filiale” şi a precizăt că trebuie să fie uniţi şi coerenţi, pentru a inspira şi membrilor şi susţinătorilor acest lucru”.  „Vrem să arătăm că putem fi o alternativă, nu doar un partid care poartă vorbe şi imagine, ci care vine cu soluţii”, a conchis Dacian Cioloş.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Camelian Propinatiu
26.01.2022, 16:15:56

USR nu prea se mai aude, fără ziar online propriu. În schimb, e atacat de vectori civici care nu l-au sprijinit.

+2 (2 voturi)
Modifică Setările