Cioloş, despre propunerea USR către Kovesi: Magistraţii nu fac politică. Unificarea dreptei se face în jurul unor valori, nu în jurul unei persoane

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dacian Cioloş, fondatorul partidului Mişcarea România Împreună, a comentat miercuri propunerea lansată de USR pentru Laura Codruţa Kovesi, declarând că anunţul fostului procuror-şef de a rămâne procuror a închis acest subiect pe viitor, precizând totodată că „magistraţii nu fac politică”. Acesta a adăugat că un proiect pentru România ar trebui centrat în jurul unor valori şi nu în jurul unor oameni.

Fostul premier Dacian Cioloş a vorbit miercuri despre o eventuală colaborare a USR cu Laura Codruţa Kovesi, după ce liderul USR a anunţat că fostul procuror-şef al DNA ar putea fi un candidat bun la prezidenţiale. Astfel, Cioloş a precizat că „statutul magistraţilor este clar şi fără echivoc”, ei neavând voie să facă politică. 

„Nu comentez speculaţii şi presupuneri. Din punctul meu de vedere în momentul în care fostul procuror-şef al DNA a spus că rămâne procuror, subiectul a fost închis pentru că statul magistraţilor este clar şi neechivoc. Magistraţii nu fac politică. Un proiect pentru România trebuie sa aibă la bază obiective comune care sunt mai importante decât o persoana sau alta. Eu unul aşa văd lucrurile. Unificarea Dreptei, a forţelor democratice, se face în primul rând în jurul unor valori şi a unui program pentru România. Candidaţii, oricare ar fi ei, ar trebui sa fie o consecinţa a acestei abordări şi aceştia trebuie să fie aleşi în jurul unor criterii de integritate, cinste şi profesionalism dovedit. Doar aşa putem reforma clasa politică", a declarat fondatorul RO+, potrivit Mediafax.

Liderul USR Dan Barna a vorbit luni despre revocarea din funcţie a Laurei Codruţa Kovesi, anunţând că „în măsura în care reuşeşte să o convingă să devină membru USR, aceasta ar fi un candidat bun pentru alegerile prezidenţiale”. Cu toate acestea, preşedintele USR a spus că un astfel de scenariu nu ar fi posibil în viitorul apropiat, Kovesi declarând că va rămâne procuror.

Ulterior, acesta a relatat că Laura Codruţa Kovesi i-a dat un mesaj prin care i-a mulţumit pentru suportul USR, spunându-i că vor sta de vorbă după ce revine din concediu aceasta.

„Am primit un mesaj de mulţumire în care a apreciat suportul nostru şi a spus că pentru perioada următoare se va retrage puţin, neavând concediu de cinci ani, după care vom putea să stăm de vorbă în perioada următoare”, a spus liderul USR.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite