Politică

articolul anterior articolul urmator

Cioloş, despre taxa pe solidaritate: PNL a început cu o mare minciună. Vor fi companii care într-un an de zile vor pleca sau se vor sparge în bucăţi

7
8 Dec 2021 20:51:37
Autor: News.ro
Foto Inquam Photos (arhivă)
Foto Inquam Photos (arhivă)

Preşedintele USR Dacian Cioloş a declarat, miercuri, la emisiunea Talk News de la Profit TV că, dacă se va introduce taxa pe solidaritate pentru marile companii, atunci PNL a început guvernarea cu o mare minciună.

El a arătat că această taxă nu va face decât să fugărească investitorii, şi vor fi companii care într-un an de zile vor pleca sau se vor sparge în bucăţi pentru a nu plăti această taxă. Cioloş a mai spus că ceea ce face PNL nu este politică liberală, iar acest guvern PSD-PNL se duce în direcţia de guvernare dată de social-democraţi. Despre amânarea cu un an a intrării în vigoare a pensiilor aleşilor locali, Cioloş a arătat că noua coaliţie le amână pentru că nu au curajul faţă de primarii lor, să spună că nu îşi au locul.

”Dacă se va introduce această taxă, înseamnă că PNL a început cu o mare miniună. Noi suntem împotrivă, pentru că riscăm să fugărim investitorii. Şi aşa nu avem mulţi, în UE, de un an şi ceva, se încearcă relocarea unor investiţii, prin acel concept de autonomie strategică, şi se uită şi la zona Europei de Est. Cu această taxă, le spunem că pot pleca în Ungaria, Polonia, Bulgaria”, a spus Cioloş.

El a mai arătat că nu este corect acel calcul simplu făcut de PSD, cu numărul de companii care vor plăti această taxă.

”Vor fi companii care într-un an de zile vor pleca sau se vor sparge în bucăţi pentru a evita taxa”, a arătat preşedintele USR, precizând că o astfel de măsură nu aduce locuri de muncă.

”Pe mine nu mă mai surprinde nimic, că PNL intră în jocul acesta. Acest guvern PSD-PNL se duce în direcţia de guvernare a PSD”, a arătat el. 

Dacian Cioloş a mai spus despre cei de la PNL că nu sunt liberali, ”oricât ar spune domnul Cîţu” şi s precizat că măsurile acestea nu arată niciun fel de coerenţă în stimularea economiei.

”Nu e măsură liberală, să dai unuia 1.000 de lei în plus la pensii, şi altuia 100 de lei, ci tot un fel de clientelism. A produce bani ca să poţi plăti aceste cheltuieli nu este măsură liberală. Sunt acolo oameni care au profitat de fiecare dată că au ajuns la putere pentru clientela politică şi pentru sinecuri”, a afirmat el. 

Referitor la pensiile speciale ale primarilor, şi decizia coaliţiei de a proroga termenul de intrare în vigoare, Cioloş a spus că  cele două partide ”le amână pentru că nu au curajul faţă de primarii lor, să spună că nu îşi au locul”. Potrivit preşedintelui USR, se pot găsi soluţii să le recunoşti vechimea, dar nu prin a le da pensii speciale.

”PNL şi Florin Cîţu ştiu că în PNRR s-au angajat să reformeze sistemul de pensii, să îl facă sustenabil într-un mod preductibil.  Noi trebuie să găsim soluţii pentru a mări veniturile celor cu pensii mici. PSD dă 1.000 de lei la cei cu pensii mari şi 100 de lei şi ceva celor cu pensii mici”, a arătat Dacian Cioloş.

”Bugetul de pensii vine din împrumuturi, să fie clar. Noi toate creşterile le plătim din împrumuturi pe care România le ia şi le plăteşte în anii următori”, a mai spus el. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

7 Comentarii

Mironov George
8.12.2021, 21:15:50

Golanii PSD-iste.

0 (2 voturi)
plavanu'
9.12.2021, 00:30:56

SI USRISTI SUNT LA FEL DE GOLANI CA SI ISDEII SI PNLISTII. LE-AI VAZUT PROGRAMUL DE GUVERNARE DE ACU 2 LUNI? VENEAU TOT CU ACELEASI MIZERII DE DUBLE STANDARDE CUM ERA MIZERIA AIA DE 0 TAXE PE SALARIUL MINIM CAND TOTUL POATE FI REZOLVAT FOARTE USOR PRIN IMPOZITARE PROGRESIVA. NOI SI INCA VREO 4 STATE ESUATE DIN UE MAI AVEM COTA FIXA. COTA FIXA NU SE MAI JUSTIFICA IN ROMANIA. E MENTINUTA DE CLICA POLITICIENILOR TRADATORI. MUNCA IN ROMANIA E SUPRAIMPOZITATA SI CAPITALURILE IN ROMANIA SUNT FOARTE SLAB IMPOZITATE. https://www.zf.ro/imm/romania-doilea-cel-mic-impozit-dividende-ue-ionut-dumitru-raiffeisen-20149880

-2 (2 voturi)
plavanu'
9.12.2021, 00:32:53

https://www.zf.ro/eveniment/ionut-dumitru-raiffeisen-bank-impozitarea-capitalului-este-mica-in-20149705 Impozitarea capitalului este mică în România, iar profiturile se scot din firme în loc să se reinvestească. La noi avem 5% impozit pe dividende, în timp ce Irlanda are 51% Salariu minim și dividende grase. Rețeta de succes a noului ministru, Ioana Mihăilă, dar și cum a ajuns dreapta să urască progresistele Citeşte întreaga ştire: Salariu minim și dividende grase. Rețeta de succes a noului ministru, Ioana Mihăilă, dar și cum a ajuns dreapta să urască progresistele https://www.libertatea.ro/opinii/salariu-minim-si-dividende-grase-reteta-de-succes-a-noului-ministru-ioana-mihaila-dar-si-cum-a-ajuns-dreapta-sa-urasca-progresistele-3515300 CORELAM CELE 2 ARTICOLE SI VEDEM DE CE USRul E CA SI PSD,PNL,UDMR O MIZERIE.

-2 (2 voturi)
plavanu'
9.12.2021, 00:38:19

IPOCRITII ASTIA DIN USR SUNT LA FEL DE MIZERABILI CA SI BOLSEVICII SI CIUMA PORTOCALIE EI NE PLANG DE MILA CUM CA IMPOZITELE PE MUNCA SUNT PREA MARI DAR SI MINISTRII NUMITI DE EI IN VECHIUL GUVERN PRACTICAU ACEASI MANEVRA DE SCOS BANI DIN FIRME CU 5%IMPOZIT PRIN DIVIDENDE (SISTEMUL DE IMPOZITARE DIN ROMANICA AI FAVORIZEAZA PE CEI CU VENITURI MARI CARE AU VENITURI MARI FIINDCA NU SUNT IMPOZITATI LA FEL CA POPULIMEA)SI LE CONVINE DE MINUNE ACTUALUL SISTEM MIZERABIL DE IMPOZITARE.

-2 (2 voturi)
Niculaie Ionel
8.12.2021, 21:19:42

Lasă bah ciolanescule vrăjeala, nu pleacă nimeni de-acolo la ce salarii și avantaje au. Va mai crede cineva pe voi, oricare ați fi voi când la treizeci de ani de când i-ați stins lumina lui ceașca lumea geme de sărăcie lucie?

+1 (3 voturi)

Vezi toate comentariile (7)

Modifică Setările