Politică

articolul anterior articolul urmator

Cioloş: Drumul către debirocratizare nu este simplu şi trebuie parcurs in mod hotărât

4
2 Aug 2016 23:32:49
Autor: News.ro
FOTO Mediafax
FOTO Mediafax

Premierul Dacian Cioloş a scris, marţi seara, pe Facebook, că mai sunt multe de clarificat” în ceea ce priveşte debirocratizarea, subliind faptul că Guvernul şi ministerele lucrează constant la acest pachet de măsuri şi susţine că „drumul către debirocratizare nu este simplu şi trebuie parcurs în mod hotărât, cu paşii cei mai potriviţi”.

În acest sens, Cioloş a dat exemplul ministrului Educaţie care a aprobat, marţi, un ordin potrivit căruia în instituţiile de învăţământ să nu se mai solicite copii legalizate.

Prim-ministrul a scris pe reţeau de socializare că a primit multe mesaje, în ultima vreme, legate de modul în care se concretizează masurile de simplificare adoptate de Guvern cu aproape o lună în urmă, amintind câteva dintre acestea, „între care eliminarea copiilor legalizate, mai ales pentru înscrierea la şcoli şi universităţi”.

„Prin iniţiativa de azi a Ministerului Educaţiei subliniem o dată în plus acest aspect: instituţiile de învăţământ trebuie şi ele să respecte măsurile de simplificare. Astfel, vor fi suficiente copiile conform cu originalul după documente”, a adăugat Cioloş, amintind, astfel, că, marţi, ministrul Educaţie, Mircea Dumitru, a aprobat un ordin potrivit căruia dispoziţiile OUG 41/2016 se aplică în Ministerul Educaţiei, în instituţiile aflate în coordonarea/subordonarea Ministerului Educaţiei, în unităţile de învăţământ preuniversitar şi în instituţiile de învăţământ superior.

Potrivit acestui act normativ,” fiecare instituţie publică şi organ de specialitate al administraţiei publice centrale este obligat să elimine cerinţa de depunere a copiilor legalizate după documente la furnizarea serviciilor publice, înlocuindu-le cu certificarea conformităţii cu originalul de către funcţionarul competent”.

De asemenea, instituţiile publice şi organele de specialitate ale administraţiei publice centrale care solicită copia în format fizic pe hârtie după actul de identitate drept condiţie pentru furnizarea unui serviciu public sunt obligate să accepte copia în format electronic după cartea de identitate, transmisă prin e-mail, asigurând condiţiile prevăzute de reglementările legale privind protecţia persoanelor fizice în ceea ce priveşte prelucrarea datelor cu caracter personal.

Şeful Executivului a încheiat spunând că sigur mai sunt multe de clarificat în ceea ce priveşte debirocratizare iar Guvernul şi ministerele lucrează constant la acest pachet de măsuri.

„Drumul către debirocratizare nu este simplu şi trebuie parcurs in mod hotărât, cu paşii cei mai potriviţi”, a încheiat Cioloş.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

4 Comentarii

Adrian Foangă
2.08.2016, 23:54:35

Pai se termina mandatul nea Ciolose, si nu ati scapat de hartii, cum va laudati.

Exilatul Gica
3.08.2016, 01:30:50

Acest indivd inodor,incolor si insipit, este atat de nociv pentru Romania incat astept sa-i expire mizerabila misiune mafiota contra tarii mele si sa revenim la un guvern national,responsabil si patriot ca cel al lui Ponta. Oligofrenul asta care este scula lui Joihannis, cu care violeaza si sodomizeaza Romania, duca-se ori la hazna ori unde a intarcat dracul copii. Ne-distrus idiotul, si cu fondurile europene, mai tare ca Basescu cu ANRP-ul lui.

Tara prostilor
3.08.2016, 08:41:31

Daca un penal, plagiator (pe intelesul tau hot), un mincinos este premierul ideal pentru noi intr-adevar, esti exilat in prostie.

Michael Lang
4.08.2016, 02:26:38

Asta-i baiul in Romania ?

Modifică Setările