Cioloş: E nevoie de un Guvern cu puteri depline. Noi votăm un Guvern din care să facem parte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dacian Cioloş FOTO Inquam Photos / George Călin
Dacian Cioloş FOTO Inquam Photos / George Călin

Preşedintele USR, Dacian Cioloş, a declarat, înainte de a merge la consultările cu Klaus Iohannis, că partidul pe care îl conduce este gata să refacă coaliţia, argumentând că este nevoie de un Guvern cu puteri depline. Astfel, USR l-ar susţine ca premier pe Nicolae Ciucă, cu condiţia ca formaţiunea condusă de Cioloş să facă parte din guvern.

„USR e gata să meargă la masa discuţiilor. E nevoie de un Guvern cu puteri depline care să aibă majoritate în Parlament un Guvern minoritar nu poate să facă acest lucru, una e să ai un vot de investitură şi alta să poti pune in aplicare un program de guvernare”, a declarat Dacian Cioloş. 

Liderul USR a mai punctat că unele dintre măsurile sanitare anunţate de Klaus Iohannis se regăsesc printre cele propuse de formaţiunea pe care o conduce.

„Asta înseamnă că, din acest punct de vedere, poate să existe convergenţă şi acesta este mesajul cu care va merge USR la aceste discuţii - o propunere de premier care să reformeze coaliţia. Suntem în măsură să începem discuţiile imediat în jurul unui program de guvernare”, a precizat Cioloş.

Preşedintele USR a mai subliniat că nu va susţine un guvern minoritar.

Nu putem să susţinem un guvern minoritar, atâta timp cât există posibilitatea să construim un guvern majoritar. (...) Noi votăm un Guvern din care să facem parte. România are nevoie de un Guvern cu pureri depline, unul minoritar nu este cu puteri depline. Aici PNL are de ales, dacă vrea o astfel de majoritate sau dacă vrea un Guvern susţinut de PSD din umbră, ne putem da seama că au nevoie de bani şi ei pentru primari”, a mai afirmat Cioloş. 

În cazul Guvernului monocolor USR, pe care l-a propus şi care a căzut la votul în Parlament, miercuri, liderul a afirmat: „am spus foarte clar că suntem conştienţi că va fi un Guvern cu puteri minoritar”, adăugînd că „acum suntem într-o altă situaţie, în care refacerea coalitiei e posibilă. Acum vom vedea care era de fapt strategia şi obiectivele PNL. Dacă au vrut doar să facă un joc pentru ca acum să atingă alte obiective”. 

Liderul USR a amintit că în ceea ce priveşte refacerea coaliţiei, condiţia USR a fost înlocuirea premierului Florin Cîţu. 

Liberalii au declarat că merg la Cotroceni cu propunerea lui Nicolae Ciucă pentru funcţia de premier, însă nu doresc refacerea coaliţiei de guvernare alături de USR, după ce formaţiunea a votat demiterea Guvernului Cîţu. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite