Cioloş: Faptul că parlamentarii PSD au blocat audierea ministrului de Interne şi a prefectului arată că au multe de ascuns. Partidul lui Dragnea trebuie să plătească

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul premier tehnocrat şi fondatorul partidului Mişcarea România Împreună, Dacian Cioloş, a reacţionat marţi, după ce parlamentarii PSD din Comisia de apărare au blocat audierea ministrului de Interne Carmen Dan şi a prefectului Capitale, Speranţa Cliseru. Cioloş a spus că acest lucru arată că social-democraţii „au fost multe de ascuns”, precizând totodată că „partidul condus de Liviu Dragnea va trebui să plătească politic”.

„Faptul că parlamentarii PSD au blocat azi audierea ministrului de Interne, prefectului Capitalei şi şefilor Jandarmeriei arată că au multe lucruri de ascuns în dosarul violenţelor din 10 august şi că tratează Parlamentul României ca pe propria unealtă. Îi avertizez pe toţi cei care vor să creadă că pot ascunde adevărul acestui moment ruşinos - în care guvernul român condus de PSD a agresat cetăţenii români paşnici - că nu vor reuşi. Românii au învăţat să vadă şi să simtă minciuna şi manipularea. Toţi cei responsabili trebuie să plătească penal pentru intervenţia de la mitingul diasporei, iar acest partid condus de Liviu Dragnea trebuie să plătească politic", a afirmat Cioloş.

Majoritatea PSD din Comisia de Apărare din Senat a blocat azi audierea ministrului de Interne Carmen Dan cu privire la violenţele de la protestul diasporei. Pretextul? Invitaţia fusese lansată de liberali, fără consultarea PSD. Speranţa Cliseru, prefectul Capitalei, a fost prezentă la Parlament, dar în final n-a mai fost audiată. La plecare, Cliseru a spus că nu demisionează.

„Cei de la PSD s-au temut azi să audă lucruri din gura prefectului Speranţa Cliseru. Este o obligaţie naţională şi patriotică să aflăm adevărul. Nu e niciun interes politic“, a spus liberalul Marcel Vela, preşedintele Comisiei de Apărare din Senat.

Speranta Cliseru a fost la şedinţa Comisiei de Apărare, însă nu a mai fost audiată.  "Eu respect institutiile statului, daca dumnealor au decis sa nu fie audierile, e decizia dumnealor", a  spus Speranta Cliseru înainte de a pleca din Parlament.  "Nu renunţ la aceasta funcţie pentru că nu am greşit cu nimic si nu am de ce să renunţ", a adăugat Cliseru, întrebată dacă demisionează. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite