"Eu am fost un suporter al regionalizării, totdeauna, din considerente foarte practice, pragmatice. Sigur, Guvernul acesta poate să relanseze discuţia, şi probabil o să o facă în măsura în care va exista disponibilitate, dar trebuie să înţelegem că sunt unele lucruri, unele decizii, care trebuie luate la nivel politic, pe care un guvern de tehnocraţi, oricât de bun sau mai puţin bun ar fi, nu şi le poate asuma în locul politicienilor, care sunt aleşi de către cetăţeni. Şi regionalizarea, dincolo de părţile practice, pragmatice, este şi o decizie politică, în contextul românesc. Guvernul poate să relanseze discuţia, dar decizia tot una politică trebuie să fie şi, după părerea mea, trebuie să fie o decizie politică dincolo de presiuni politice sau politicianiste cu obiective pe termen scurt şi cu obiective electorale. E un lucru prea important pentru România, regionalizarea, ca el să fie luat doar pentru a atinge un obiectiv politic pe termen scurt", a afirmat Cioloş, într-o conferinţă de presă.
Prim-ministrul Dacian Cioloş a mai arătat că a avut o discuţie pe această temă cu vicepremierul Vasile Dîncu, ministrul Dezvoltării Regionale, cel care a preluat proiectul regionalizării de la Liviu Dragnea. "Am avut o discuţie cu domnul vicepremier Dîncu despre cum am putea să repunem pe masă anumite lucruri şi, eventual, să mai avansăm puţin. Dar nu sunt lucruri care se decid prin ordonanţă de urgenţă doar pentru că legea permite ordonanţă de urgenţă. În politică, dacă nu avem şi bun simţ, şi în Executiv, dacă nu avem bun simţ, n-o să evoluăm, ci doar o să rezolvăm interese pe termen scurt ale unuia sau altuia, dar nu aşa impingem societatea să evolueze şi să aibă încredere în instutuţiile statului, inclusiv în Guvern", a mai precizat şeful Executivului
Adauga Comentariu
Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos
Varianta 1
Autentificare cu contul adevarul.ro
Varianta 2
Autentificare cu contul de Facebook
9 Comentarii
Sortare: Cronologic · Dupa popularitate
Monstruasa coalitie USL, care a fost sustinuta de peste 75% dintre alegatori, inraiti impotriva lui Basescu si Boc, au avut in programul de guvernare Regionalizarea Romaniei si modificarea Constitutiei ca principale obiective, de care pana la urma s-a ales praful. Acum se pretinde unui guvern provizoriu sa faca el regionalizarea??!! Sa fie trasi la raspundere cei care au papat banii contribuabilului pe aceste obiective (responsabil L. Dragnea si respectiv Crin Antonescu) pe care nu le-au finalizat, timp au avut cu carul.
Romania nu are nevoie de regionalizare ci de iesirea din organizatia SATANISTA UE
Santefi fixat iremediabil spre EST???, Dle Pop
Corect.Regionalizarea trebuie făcută dar nu se poate face fără o discuție/negociere exaustivă între diversele grupe sociale și regionale.În epoca globalizării informației județul este o unitate administrativă prea mică pentru a putea fi administrat eficient.Județele trebuie desființate și în locul lor trebuie să apară ”regiunile”(eu aș propune fostele regiuni istorice).Mai devreme sau mai târziu necesitatea economică(simplificarea administrației) va impune creșterea suprefeței unității administrative.
Nu va mai amagiti cu TEHNOCRATII! Ei executa fara sovaire programul lui DRAGNEA,ca daca nu,, pac la razboiu" .... MOTIUNE SI GUVERNUL PICA!!! De ce nu vreti sa intelegeti ca acest guvern este UN RESPIRO oferit PSD si PNL-ului ca sa se poata pregari in liniste pentru ALEGERI!
Vezi toate comentariile (9)