Cioloş: Kovesi e hărţuită de unii politicieni care se simt cu musca pe căciulă. Se încearcă timorarea DNA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul premier Dacian Cioloş a afirmat, joi, că procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, este "hărţuită de unii politicieni care se simt cu musca pe căciulă" şi se încearcă "timorarea DNA, extrapolând greşeli individuale la o instituţie întreagă", iar cei care vor înlăturarea ei din fruntea DNA sunt "cei cărora le-a ajuns cuţitul la os" .

Cioloş mai afirmă că ministrul Justiţiei, prin raportul privind evaluarea Ministerului Public, va fi pus „în faţa unui examen de conştiinţă”.

„De un an de zile, şefa DNA, Codruţa Koveşi e hărţuită de unii politicieni care se simt cu musca pe căciulă. Ceea ce ei numesc «reformă a justiţiei» e doar o încercare de discreditare şi timorare a sistemului judiciar care, chiar dacă mai are lucruri de îmbunătăţit, s-a reformat şi a evoluat mai mult decât a făcut-o clasa politică. Iar lucrurile de îmbunătăţit trebuie făcute prin dezbateri reale, pe teme concrete, cu argumente, nu la repezeală şi susţinute de politicieni în curs de urmărire penală sau deja condamnaţi. Acum se încearcă discreditarea şi timorarea DNA, extrapolând greşeli individuale la o instituţie întreagă”, a scris Dacian Cioloş pe contul său de Facebook.

Fostul premier afirmă că “cei cărora le-a ajuns cuţitul la os intervin brutal, prin ordin departid” şi fac un asalt la adresa lui Kovesi.

„În episodul la care asistăm, cei cărora le-a ajuns cuţitul la os vin cu montaje audio pentru a încerca un asalt la doamna Kovesi sub deviza «Tudorele fă ceva!». Nu mai au răbdare cu mazilirea legilor justiţiei, trec peste orice mimare a bunului simţ şi încearcă revocarea directă a procurorului şef DNA. Intervin brutal, prin ordin de partid, în mazilirea procurorilor care deranjează fără să mai aştepte probe, fără ca inspecţia judiciară să vină cu un raport”, a mai spus acesta.

El susţine că ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, “a scăpat” o dată de compromiterea sa totală prin faptul că a trimis în Parlament protocoale de modificare a legilor justiţiei, iar raportul privind evaluarea Ministerului Public îl pune pe acesta „în faţa unui examen de conştiinţă”.

„Domnul Tudorel Toader a scăpat o dată de compromiterea totală a credibilităţii sale profesionale trimiţând proiectele de modificare a legilor justiţiei la partid, pentru a fi asumate de acesta în Parlament .Acum, cu acest raport privind evaluarea Ministerului Public, adică mai pe româneşte a şefilor din Procuratură, domnul ministru e din nou în faţa unui examen de conştiinţă. Care, odată pătată, nu mai iese cu niciun detergent”, mai susţine Cioloş.

La final, Dacian Cioloş spune: “Cunosc perfect metoda. În 2016 am trecut prin acest gen de abordări când aceeaşi politicieni ne făceau trădători de ţară criticând lucruri care azi sunt folosite de ei drept argumente salvatoare”.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite