Cioloş, către parlamentari: „Ştiu că faceţi parte din partide mari şi că există orgolii, dar aş prefera să avem o autostradă pe care să ne-o asumăm împreună”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Arhivă
FOTO: Arhivă

Dacian Cioloş, premierul desemnat de Klaus Iohannis, a făcut apel, în plenul Parlamentului,  unde va avea loc votul de încredere al Cabinetului său, la forţele politice să colaboreze pentru rezolvarea crizelor cu care se confruntă România.

„Vin în faţa dumneavoastră pentru a vă cere un vot pentru un guvern de criză. Vin cu dorinţa de a încerca să oferim împreună une xemplu de responsabilitate cetăţenilor acestei ţări. Indiferent de rezultatul votului, indiferent de lupta politică, rezultatele le împărţim cu cetăţenii României. (...)

Pandemia este o imensă tragedie. Nu este o glumă, nu este o lupta politică. Nu doresc să facem un spectacol politic. Suntem în mijlocul furtunii şi nu ne permitem să fim iresponsabili. Vreau să le mulţumesc tuturor românilor care, în timp ce noi suntem aici, luptă să stăvilească pandemia. Să le mulţumim cadrelor medicale, cadrelor didactice, cetăţenilor care au pus umărul să astupe găuri sistemice, voluntarilor, firmelor şi persoanelor care au donat bani sau aparatură medicală. Tuturor celor care au făcut eforturi extraordinare pentru aceată criză”, a declarat premierul desemnat în plen.

La solicitarea lui Cioloş, parlamentarii au ţinut un moment de reculegere pentru persoanele care au murit din cauza COVID-19.

„Ştiu că un Guvern minoritar nu este o soluţie ideală, dar situaţia este excepţională şi nu există o alternativă temporară. Ştiu că faceţi parte din partide mari şi că există orgolii şi întrebări pe care le aveţi cu privire la viabilitatea unui guvern minoritar. Dar aş prefera să avem o autostradă finalizată şi pe care să ne-o asumăm împreună decât să ne punem unii altora piedici în speranţa că fie ne-o asumăm singuri, fie îi împiedicăm pe ceilalţi să o facă.

Asemănător, aş prefera să împărtim victoria în campania de vaccinare, să va mulţumesc public şi să va recunosc meritele decât să încerc să trag foloase proprii.  (...)

Vă propun acest armistiţiu politic pe care să îl folosim pentru a schimba în bine această ţară şi pentru a ne schimba în bine pe noi înşine.”, le-a transmis Cioloş parlamentarilor din plen. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite