Cioloş: Acum PNL are de ales între a reface coaliţia cu USR sau să se întoarcă la PSD. Daca alegerea va fi PSD, USR intra în opoziţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dacian Cioloş - depunere listă miniştri - 18 oct 2021 / FOTO Inquam Photos / George Călin

Preşedintele USR Dacian Cioloş a declarat că a remarcat că în ultimele ore este vizibilă intenţia unor lideri din PNL de a se „arunca în braţele PSD”. Liderul de partid a reiterat că refacerea coaliţiei este de preferat, în caz contrar USR trece în opoziţie.

„Decizia domnului Ciucă de a-şi depune mandatul este o decizie corectă, din punctul nostru de vedere. Acum, PNL are de ales între a reface coaliţia cu USR şi să continuăm pe drumul reformelor sau să se întoarcă la PSD. Am crezut, ieri, că există o şansă pentru refacerea coaliţiei. Din păcate vedem că intenţia unor lideri din PNL este de a se arunca în braţele PSD şi reformarea unei frăţii a partidelor vechi”, a declarat Dacian Cioloş la Parlament. 

Preşedintele de partid a susţinut că în cazul negocierii PNL cu PSD, „urmează să se nască o alianţă toxică”.

„Sper totuşi ca PNL să se gândească bine la ce duce acest drum. Altfel urmează să se nască o alianţă toxică al cărui scop va fi păstrarea privilegiilor. Ştim ce a făcut PSD cât A fost la guvernare. Noi am ieşit tocmai pentru că propunerile noastre nu au mers. (...) România nu mai are timp de pierdut. Sunt decizii care trebuie luate, dar aceste decizii trebuie urmate de alte reforme care să modernizeze România. Din punctul nostru de vedere refacerea coaliţiei ar fi cea mai bună soluţie. 

„Dacă alegerea PNL va fi PSD, atunci USR va intra în opoziţie, va rămâne singura forţă  politică pro europeană”, a mai declarat preşedintele USR. 

Cioloş spune că membrii partidului său vor „merge la discuţii, deschişi”, în ceea ce priveşte eventuale negocieri cu liberalii. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite