Cioloş: Retragerea Angelei Merkel lasă un gol de autoritate în politica mondială

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Angela Merkel, Dacian Cioloş FOTO Facebook
Angela Merkel, Dacian Cioloş FOTO Facebook

Preşedintele USR, Dacian Cioloş, a transmis un mesaj cu ocazia finalizării mandatului de cancelar al Germaniei al Angelei Merkel, despre care a transmis că şi-a „modelat” funcţia şi a arătat cum „o funcţie publică de top nu exclude empatia şi sensibilitatea”.

„Retragerea Angelei Merkel lasă un gol de autoritate în politica mondială, dar arată cum o funcţie publică de top nu exclude empatia şi sensibilitatea. Ştiinţă în decizii şi căldură pentru oameni, aşa i-am perceput mandatul lung şi plin de provocăr”, a scris liderul USR pe Facebook. 

Liderul USR a completat: „Am avut onoarea, din mai multe responsabilităţi pe care le-am asumat, să fiu faţă în faţă cu doamna Merkel şi, chiar dacă discuţiile nu au fost niciodată simple, de fiecare dată am avut certitudinea că va face tot ce este posibil pentru a găsi soluţii. Un om politic remarcabil care a modelat funcţia de cancelar al uneia dintre cele mai puternice economii mondiale”, a mai scris Cioloş. 

Preşedintele Klaus Iohannis l-a felicitat, miercuri, pe Olaf Scholz, ales al nouălea cancelar al Germaniei şi a transmis că aşteaptă cu nerăbdare colaborarea cu acesta pe viitor în Consiliul European, cât şi la nivel bilateral.

Social-democratul Olaf Scholz a fost ales cancelar miercuri, la două luni şi jumătate după alegerile legislatve din Germania, de către deputaţi, readucând astfel forţele de centru-stânga la putere şi punând capăt celor 16 ani ai erei Merkel, relatează AFP.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite