Cioloş, după validarea „Fără Penali” de către CCR: Nu îmi fac iluzii, Parlamentul condus de un condamnat o va respinge

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Liderul PLUS, Dacian Cioloş, a recunoscut marţi că „nu îşi face iluzii” şi că e de părere că iniţiativa „Fără penali în funcţii publice” nu va trece de Parlament, acuzând majoritatea că se ascunde în spatele imunităţii parlamentare, după ce câteva zeci de minute mai devreme CCR declara că validează iniţiativa cetăţenească.

„Validarea de către CCR a iniţiativei de modificare a Constituţiei astfel încât persoanele condamnate penal să nu mai poată ocupa o funcţie publică este o veste excelentă. Mai mult de un milion de români au semnat această iniţiativă cu speranţa într-o Românie mai bună.

Este acum rândul Parlamentului să voteze, cu o majoritate de două treimi în fiecare cameră, revizuirea Constituţiei. Deşi ar fi o ocazie pentru parlamentari să îşi demonstreze buna-credinţă, nu îmi fac iluzii: un parlament condus de un condamnat penal definitiv şi de un fost prim-ministru care de cinci luni fuge de începerea urmăririi penale, ascunzându-se în spatele imunităţii parlamentare, va respinge această iniţiativă. Sau, mai laş, o va amâna pe termen nedeterminat. Acum e nevoie să ne mobilizăm şi să îi schimbăm, pentru a ne asigura că ceea ce societatea îşi doreşte se şi poate pune în practică.

Este un pas în plus pentru a curăţa România de hoţie şi pentru a le face loc oamenilor cinstiţi şi competenţi. Iniţiativa cetăţenească îşi va continua cursul. Epoca „penalilor“ din politică se apropie de sfârşit”, a scris Dacian Cioloş pe Facebook.

Marţi, Iniţiativa cetăţenească susţinută de USR „Fără penali în funcţii publice", de revizuire a Constituţiei, a primit avizul Curţii Constituţionale. Aceasta propune ca articolul 37 din Constituţie, care reglementează dreptul de a fi ales, să fie completat cu un nou alineat, având următorul conţinut: „Nu pot fi aleşi în organele administraţiei publice locale, în Camera Deputaţilor, în Senat şi în funcţia de preşedinte al României cetăţenii condamnaţi definitiv la pedepse privative de libertate pentru infracţiuni săvârşite cu intenţie, până la intervenirea unei situaţii care înlătură consecinţele condamnării”.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite