Cioloş, înainte de votul din Parlament: „Sper ca mesajele noastre să îi convingă pe parlamentari. Nu mai avem timp de pierdut”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Inquam Photos/ George Calin
FOTO: Inquam Photos/ George Calin

Înainte de votul de încredere din Parlament, Dacian Cioloş, premierul desemnat de Klaus Iohannis, a făcut apel la toţi parlamentarii să voteze propunerea sa de Cabinet pentru a pune capăt crizei politice. Liderul USR a transmis că „nu mai este timp de pierdut”.

„Aşa cum ştiţi, acum o săptămână am fost desemnat să formez un guvern, dat fiind situaţia de criză, în condiţiile în care niciun partid nu a propus un premier şi o soluţie viabilă.

Mergem în Parlament astăzi cu o echipă care poate să guverneze în situaţie de criză, cu un program de guvernare adaptat acestei situaţii, cu soluţii pentru criza pandemică, pentru criza energetică şi pentru lansarea Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă.

USR îşi asumă reponsabilitatea politică cu care a fost mandatat de alegători. Mergem până la capăt. Astăzi mergem în Parlament să prezentăm această echipă şi programul. Sper în înţelepciunea parlamentarilor, să voteze acest guvern, pentru că asta ar fi o soluţie imediată pentru ieşirea din criza politică şi pentru a începe să punem în practică măsuri pentru a rezolva şi celelalte crize.

Sper ca mesajele noastre să îi convingă pe parlamentari pentru că soluţia este aici. Ea nu mai trebuie trebuie căutată, nu mai avem timp de pierdut şi noi ştim ce avem de făcut”, a transmis Cioloş.

Parlamentarii vor să tranşeze problema învestirii unui nou Guvern marţi, în prima parte a zilei. Dezbaterile pentru învestirea Cabinetului USR încep la ora 10.00, votul fiind preconizat a avea loc în jurul orei 12.00. 

Singura formaţiune care sprijină Guvernul Cioloş este USR, formaţiune care are doar 80 de aleşi. Pentru a trece testul din Parlament, Dacian Cioloş are nevoie de 234 de voturi. 

PNL şi UDMR vor participa la şedinţă, dar nu vor vota, după cum au anunţat de marţi. Pe de altă parte, PSD şi AUR s-au declarat împotriva noului Guvern şi vor vota împotrivă.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite