Ciprian Ciucu (PNL): În Primăria Capitalei este tabăra Voluntari: Pandele, Becali, Firea. Şi tabăra Negoiţă, care îi dictează lui Firea foarte multe decizii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ciprian Ciucu, consilier general PNL, a povestit, într-un interviu pentru Adevărul, cum şi-a împărţit PSD sferele de influenţă în Primăria Capitalei.

„Este nevoie de o coordonare între noi, PNL-USB- PMP, în Opoziţie, dacă vrem să contăm. Trebuie limitat  răul pe care îl poate face Gabriela Firea împreună cu oamenii cu care a populat atât Consiliul General, cât şi Primăria. Trebuie să înţelegeţi: Primăria a încăput pe mâna mafiei imobiliare din Ilfov. Viceprimarul este avocatul lui Becali, care este latifundiar în Ilfov, la fel ca Pandele. Ei sunt împreună acolo, în mafia imobiliară din Ilfov care, în urma acestor alegeri, a ajuns în Bucureşti. Asta unu la mână. Cealaltă parte din PSD este controlată de Robert Negoiţă. Deci sunt două tabere şi la ei. Este tabăra Voluntari - Pandele, Becali, Firea-  şi tabăra Robert Negoiţă, care este baron de Bucureşti. În acest Consiliu General au băgat oamenii lor de încredere. Oamneii lui Negoiţă, dintre care unul – Honorius Circa, un tip foarte agresiv- conduce şedinţa Consiliului, iar restul sunt sindicalişti din subordinea Primăriei Capitalei. Eu am ţipat cât am putut în campanie: vedeţi că aceştia vor fi oamenii! Ei sunt“, a spus Ciprian Ciucu, la Adevărul Live. 

Pentru a explica cum funcţionează reţeau de interese PSD, Ciprian Ciucu a oferit un exemplu concret. „Negoiţă e un primar foarte puternic în Bucureşti, îi dictează lui Firea foarte multe decizii pe care să le pună pe agenda Consiliului General, una dintre ele fiind chiar cea de săptămâna trecută, prin care Administraţia străzilor să poată încheia protocoale cu Consiliul Sectorului 3, acolo unde Negoiţă a făcut lucrări ilegale pe o proprietate care nu-i aparţinea, cu bani foarte mulţi de altfel. El încerca să-şi camufleze ilegalitatea pentru acele lucrări. Noi ne-am prins, am ieşit public şi au retras acel punct de pe ordinea de zi, dar au spus că un astfel de protocol nu trebuie încheiat numai cu Sectorul 3, ci cu toate sectoarele. Noi ne aşteptam la acest lucru, pentru că Negoiţă a încercat să impună şi vechiului Consiliu, de pe vremea lui Răzvan Sava (primarul interimar al Capitalei- n.r.), numai că atunci când înstrăinezi sau dai în administrare o proprietate a Primăriei votul se ia cu două treimi, ceea ce-i încurcă. Liberalii, aşa cum au fost ei pe vremea lui Sava, n-au fost de acord cu acest lucru. Acum, dacă noi dăm voie Administraţiei străzilor să facă protocoale cu Sectorul 3, în mintea lor cred că n-ar mai fi nevoie de o majoritate de două treimi, pentru că n-am înstrăina direct, ceea ce este o prostie. Negoiţă, care se crede atotputernic în Bucureşti, cam face ceea ce vrea. Dar noi suntem acolo să nu-l lăsăm“, a mai spus Ciucu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite