Politică

articolul anterior articolul urmator

Ciprian Ciucu, critici pentru Clotilde Armand: "La Sectorul 1, lucrurile au luat-o razna. Este treaba unui primar să-şi asigure majoritatea în Consiliu"

9
23 Oct 2021 16:14:08
Autor: Andreea Traicu

Ciprian Ciucu, preşedinte PNL Bucureşti şi primar al Sectorului 6, critică situaţia de la Primăria Sectorului 1, cu referire la lipsa de consens din consiliul local, menţionând că formarea unei majorităţi este în atribuţia primarului.  "Dacă îţi respecţi partenerii, e una, dacă îi înjuri şi-i faci hoţi şi-i faci în fel şi-n chip, permanent, e normal că ţi-i antagonizezi", spune primarul.

"Totuşi, USR PLUS în Bucureşti nu este în opoziţie, este la putere în Consiliul General, împreună cu PNL şi cu Nicuşor Dan, şi au doi primari - unul raţional şi cumpătat şi unul foarte implicat, cu mult patos, care atacă PNL foarte mult şi nu cu argumente şi nu îşi poate trece proiectele.

(..)La Sectorul 1, lucrurile au luat-o efectiv razna, cu acuzaţii dintre cele mai grave la adresa colegilor mei şi care nu se susţin. Dacă intrăm pe Codul administrativ, dacă intrăm dincolo de patos, pe argumente, nu se susţin, pentru că şi ei au acelaşi obiectiv pentru cetăţenii Sectorului 1 ca şi primarul, dar stilul acesta, ştiţi, este treaba unui primar să-şi asigure majoritatea în Consiliu şi procesul şi relaţiile pe care le ai cu ceilalţi contează foarte, foarte mult. Dacă îţi respecţi partenerii, e una, dacă îi înjuri şi-i faci hoţi şi-i faci în fel şi-n chip, permanent, e normal că ţi-i antagonizezi. Dacă nu le dai o atribuţie negociată, dacă-i şuntezi, dacă-i păcăleşti, nu ai cum să le ceri sprijinul, pentru că şi ei au voturi în spate, şi ei vor să-şi facă mandatul", a declarat preşedintele PNL Bucureşti la Digi24.

Ciprian Ciucu susţine că, în ciuda neînţelegerilor dintre cele două formaţiuni, în Consiliul Local al Sectorului 6, unde este primar, există consens între consilierii USR şi cei ai PNL.

“La Sectorul 6 o şedinţă de Consiliu Local, împreună cu USR PLUS, durează maximum două ore, deşi avem 20 de proiecte pe ordinea de zi. La alte sectoare, unde sunt conflicte, durează o zi întreagă”, explică edilul.

Cipria Ciucu menţionează că între USR şi PNL există o relaţie de neîncredere care datează încă din campania pentru locale, context în care, acuză acesta, formaţiunea condusă de Dacian Cioloş “a insistat foarte, foarte mult pe o campanie anti-PNL”.

“Fostul ministru Vlad Voiculescu, un tip pe care îl stimez, de altfel, a fost extrem de agresiv din ziua 1 a mandatului. Evident, toate lucrurile astea s-au acumulat şi toată lumea s-a tribalizat. PNL s-a tribalizat, USR PLUS s-a tribalizat. Când zic acest lucru, mă refer în sensul că fiecare nu vede dincolo de propria formaţiune, propria organizaţie, propriul grup din care face parte. A venit acel episod cu demiterea lui Vlad Voiculescu, care l-a radicalizat şi mai mult”, a mai precizat Ciucu.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

9 Comentarii

Tomescu Tom
23.10.2021, 16:21:29

De fapt ..cred că ce vrea să spună d-nul Ciucu este că toată cloaca s-a tribalizat ..😎 Că toată lumea în consiliu , luptă pentru sine ..sau pentru interesele de grup .. Nimeni nu luptă pentru interesele alegătorilor .. În fond , de ce ar face-o ? Că doar nu au mâncat din aceeași strachină ..

-1 (7 voturi)
detaxe Platitorul
23.10.2021, 16:26:46

Inca de la inceput liberalii au trecut de partea mafiotilor si a pesedeilor,nu poate sa ne mire scremutul acestui salariat public !

+2 (10 voturi)
Popescu Virgilius
23.10.2021, 16:48:43

Cine mai e si Ciuciu (sic) ăsta ?! Alt expert in stat degeaba pe o leafa buna, de bugetar ?! Andreiuțo , cand mai faci reclama la bugetarii de lux ,nu uita sa pui (P) înaintea articolului ,conform legii, ca sa stie lumea ca-i publicitate platită.

+1 (9 voturi)
Gigi Kent
23.10.2021, 17:33:06

Toți oamenii care au mai mult de un neuron s-au prins cine este tuta Guadalupelor.

-12 (12 voturi)
Un cititor
23.10.2021, 17:49:37

"Dacă îţi respecţi partenerii, e una, dacă îi înjuri şi-i faci hoţi şi-i faci în fel şi-n chip, permanent, e normal că ţi-i antagonizezi", spune primarul." Am o apreciere deosebita pt Ciucu, dar exemplul dat de el acum se cam potriveste PNL-ului in guvernarea (fosta deja) cu USR-ul. Cam asa s-a purtat PNL-ul cu USR-ul.

-8 (10 voturi)

Vezi toate comentariile (9)

Modifică Setările