Circ în comisiile pentru avizarea bugetului. Adrian Solomon (PSD), către USR-PLUS: Dacă eraţi ciobani, vă dădea afară proprietarul oilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adrian Solomon FOTO Facebook
Adrian Solomon FOTO Facebook

Joi, Comisiile de specialitate din Parlament au dezbătut bugetele ministerelor pe 2021. Deşi toate au dat pozitiv, dezbaterile nu au fost fără scandal, lupta principală dându-se pe conducere. Mai întâi, la Comisiile reunite de Educaţie, Tineret şi Sport, acolo unde Monica Anisie (PNL) şi Natalia Intotero s-au certat minute în şir, pentru ca mai apoi scenariul să se repete la Comisia de Muncă.

La Comisia de Muncă, deputatul PSD, Adrian Solomon, li s-a adresat celor de la USR-PLUS, între care şefa comisiei, Oana Ţoiu, spunând că sunt nişte caraghioşi şi de zeci de minute numără nişte oameni. 

Adrian Solomon: „Sunteţi caraghioşi! De 45 de minute număraţi niste oameni. Dacă eraţi ciobani, vă dădea afară proprietarul oilor, vă spun eu”.

Scandal a fost şi în Comisiile reunite pentru Educaţie, Tineret şi Sport, unde procedura de început de dezbatere a fost blocată, după ce preşedinţii de comisii nu au ajuns la un acord în ceea ce priveşte persoana care avea să conducă şedinţa. Preşedintele Comisie din Senat este Monica Anisie, de la PNL, iar preşedintele comisiei de învăţământ din Camera Deputaţilor este Natalia Intotero, de la PSD. Ambele au avut un schimb de replici, la care a intervenit şi Violeta Alexandru, potrivit Digi24.

VIDEO Digi24.ro

Monica Anisie: „Senatul e camera decizională pentru educaţie . Acesta e argumentul forte."

Natalia Intotero: "Dumneavoastră veniţi cu un regulament care e în afara regulementului celor doua camere. Dacă vreţi să conduceţi dictatorial este problema dumneavostră, eu nu voi participa. 

Violeta Alexandru: "Care e dictatura, dictarura votului? La ce vă referiţi?"

În cele din urmă, votul majorităţii a decis ca şedinţa să fie condusă de liberala Monica Anisie. O dispută similară a fost şi la Comisia de Sănătate.

Florin Buicu s-a contrat cu Nelu Tătaru pe aceeaşi problemă, cine să conducă şedinţa. 

"Propun ca aceasta şedinţa să o pot conduce eu". "Conform regulamentului, sedinţa ar trebui să fie condusă de Streinu Cercel, preşedintele comisiei sănătăţii a Senatului", a replicat Tătaru. 

La Comisia de Apărare, un scandal a pornit de Dumitru Coarnă, actual parlamentar PSD şi fost lider de sindicat.

- Domnule Coarnă, nu aveţi... cereţi permisiunea să vorbiţi! Domnule ministru, continuaţi!

- Am permisiunea să vorbesc?

-  Nu!

- Am înţeles. Domnule ministru, era un lucru elementar.

- Domnule Coarnă! Suntem la piaţă sau unde suntem?

- Suntem exact acolo unde trebuie să fim!!

Coarnă: - Răspunsul pentru mine oricum nu îl aveţi sau îl trimiteţi scris?

Ministru: V-am spus, domnule Coarnă!

- Nu aţi spus nimic!

Preşedinte comisie: Domnule Coarnă, dacă vreţi să facem altceva din comisia asta, poftiţi, conduceţi!

- Coarnă: O să vină şi ziua aia! O să vină!

Din sală: Luaţi-vă pastilele!

La Comisia Economică, disputa s-a iscat din cauza dorinţei majorităţii de a respinge în bloc amendamentele depuse de Opoziţie.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite