Politică

articolul anterior articolul urmator

Circ în comisiile pentru avizarea bugetului. Adrian Solomon (PSD), către USR-PLUS: Dacă eraţi ciobani, vă dădea afară proprietarul oilor

10
25 Feb 2021 18:40:52
Autor: Iulian Bîrzoi
Adrian Solomon FOTO Facebook
Adrian Solomon FOTO Facebook

Joi, Comisiile de specialitate din Parlament au dezbătut bugetele ministerelor pe 2021. Deşi toate au dat pozitiv, dezbaterile nu au fost fără scandal, lupta principală dându-se pe conducere. Mai întâi, la Comisiile reunite de Educaţie, Tineret şi Sport, acolo unde Monica Anisie (PNL) şi Natalia Intotero s-au certat minute în şir, pentru ca mai apoi scenariul să se repete la Comisia de Muncă.

La Comisia de Muncă, deputatul PSD, Adrian Solomon, li s-a adresat celor de la USR-PLUS, între care şefa comisiei, Oana Ţoiu, spunând că sunt nişte caraghioşi şi de zeci de minute numără nişte oameni. 
 
Adrian Solomon: „Sunteţi caraghioşi! De 45 de minute număraţi niste oameni. Dacă eraţi ciobani, vă dădea afară proprietarul oilor, vă spun eu”.
 
Scandal a fost şi în Comisiile reunite pentru Educaţie, Tineret şi Sport, unde procedura de început de dezbatere a fost blocată, după ce preşedinţii de comisii nu au ajuns la un acord în ceea ce priveşte persoana care avea să conducă şedinţa. Preşedintele Comisie din Senat este Monica Anisie, de la PNL, iar preşedintele comisiei de învăţământ din Camera Deputaţilor este Natalia Intotero, de la PSD. Ambele au avut un schimb de replici, la care a intervenit şi Violeta Alexandru, potrivit Digi24.
 
VIDEO Digi24.ro

Monica Anisie: „Senatul e camera decizională pentru educaţie . Acesta e argumentul forte."
Natalia Intotero: "Dumneavoastră veniţi cu un regulament care e în afara regulementului celor doua camere. Dacă vreţi să conduceţi dictatorial este problema dumneavostră, eu nu voi participa. 
Violeta Alexandru: "Care e dictatura, dictarura votului? La ce vă referiţi?"
 
În cele din urmă, votul majorităţii a decis ca şedinţa să fie condusă de liberala Monica Anisie. O dispută similară a fost şi la Comisia de Sănătate.
 
Florin Buicu s-a contrat cu Nelu Tătaru pe aceeaşi problemă, cine să conducă şedinţa. 
"Propun ca aceasta şedinţa să o pot conduce eu". "Conform regulamentului, sedinţa ar trebui să fie condusă de Streinu Cercel, preşedintele comisiei sănătăţii a Senatului", a replicat Tătaru. 
 
La Comisia de Apărare, un scandal a pornit de Dumitru Coarnă, actual parlamentar PSD şi fost lider de sindicat.
 
- Domnule Coarnă, nu aveţi... cereţi permisiunea să vorbiţi! Domnule ministru, continuaţi!
- Am permisiunea să vorbesc?
-  Nu!
- Am înţeles. Domnule ministru, era un lucru elementar.
- Domnule Coarnă! Suntem la piaţă sau unde suntem?
- Suntem exact acolo unde trebuie să fim!!
 
Coarnă: - Răspunsul pentru mine oricum nu îl aveţi sau îl trimiteţi scris?
Ministru: V-am spus, domnule Coarnă!
- Nu aţi spus nimic!
Preşedinte comisie: Domnule Coarnă, dacă vreţi să facem altceva din comisia asta, poftiţi, conduceţi!
- Coarnă: O să vină şi ziua aia! O să vină!
Din sală: Luaţi-vă pastilele!
 
La Comisia Economică, disputa s-a iscat din cauza dorinţei majorităţii de a respinge în bloc amendamentele depuse de Opoziţie.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

10 Comentarii

Ludwig
25.02.2021, 18:48:59

Asta e ala care a facut scandal in shaormerie ca el nu poarta masca: Mustafa, mai mustafa..se adresa unui casie rce nu vroia sa le ia banii ca nu au masca. Omul respecta legea, dar parlamentarii psd, nici gand. Nu ma zic ca ei cica sunt de stanga PSD , dar fac misto de imigranticaacel vanzator, o categorie ce este sustinuta de stanga, alaturi de ecologisti. Nu stiu cum psd i-a pus iar pe lista caci in legislatura trecuta au luat cuvantul 4 minute din care 2 a fost depunerea juramantului. https://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/scandal-provocat-de-doi-deputati-psd-intr-un-fast-food-din-capitala-au-refuzat-sa-poarte-masca-si-s-au-certat-cu-politistii.html

+5 (5 voturi)
Ludwig
25.02.2021, 18:50:38

Voi astia ce ati votat psd, priviti bine mutra astuia: parca e recuperator de taxe de iti prinde degetele in usa drept pedeapsa ca nu ai platit taxa de protectie...

+4 (4 voturi)
Tomescu Tom
25.02.2021, 18:58:14

Practic... este vorba de Ciobanii PSD... și Natalița Interutero , femeia ce reprezintă românii psd-iști de pretutindeni ...

-9 (13 voturi)
muresan anna
25.02.2021, 19:11:30

Pesedisti fac ce stiu mai bine, circ.

+3 (3 voturi)
Banan Crudu
25.02.2021, 19:36:19

Ți Ganul de la șaormerie din nou la "muncă" ?! Credeam că am scăpat de Solo Moon bronzel. Se pare ca e cam bătut în cuie pe scaunul ăla. În plus apare "dealerul sindical" Mitică Goarnă...care iată, era apolitic la sindicat și acum afon în șparlament. Adaugăm Șoso Aka și Siminică Încercănatul et voila... e gata menajeria.

-8 (14 voturi)

Vezi toate comentariile (10)

Modifică Setările