Politică

articolul anterior articolul urmator

Cîţu: Îl încurajez pe domnul Barna să aibă o discuţie cu Patriarhul României pentru încurajarea campaniei de vaccinare

5
26 Jul 2021 19:23:32
Autor: Radu Eremia
Florin Cîţu şi Dan Barna FOTO Inquam Photos / George Călin
Florin Cîţu şi Dan Barna FOTO Inquam Photos / George Călin

Premierul Florin Cîţu a afirmat, luni, la Constanţa, că îl încurajează pe vicepremierul Dan Barna să aibă o discuţie cu Patriarhul României pe tema vaccinării anti-COVID.

Florin Cîţu a fost întrebat ce părere are despre iniţiativa lui Dan Barna de a iniţia o discuţie cu Patriarhul României pentru ca preoţii să transmită mesaje pro-vaccinare. „Foarte bine, niciodată nu este prea târziu, îl încurajez pe domnul Barna să aibă discuţie cu Patriarhul României. Am avut discuţii de fiecare dată, aţi văzut, eu m-am întâlnit cu toate cultele din România, de fiecare dată am avut discuţii pentru a susţine campania de vaccinare, este bine că şi domnul Barna are, în sfârşit, aceste discuţii”, a afirmat Florin Cîţu. 
 
Vicepremierul Dan Barna a precizat că va propune prim-ministrului Florin Cîţu ca Biserica Ortodoxă să devină partener în campania de vaccinare pentru ca preoţii să transmită mesaje în acest sens. El a oferit exemplul Bisericii Ortodoxe din Grecia, unde în urma unui astfel de demers, rata vaccinării a ajuns la 50%. 
 
"Discutăm foarte clar şi voi propune premierul ca în şedinţa de Guvern, la nivelul Guvernului să avem un dialog cu Biserica Ortodoxă şi un parteneriat cu Biserica Ortodoxă Română ca partener pentru vaccinare. Dacă Biserica Ortodoxă din Grecia a făcut acest lucru şi iată că Grecia a trecut de 50% rată de vaccinare, cred că este posibil şi sunt convins şi am încredere şi în înţelepciunea Părintelui Patriarh şi a celorlalţi ierarhi din cadrul BOR. Acest mesaj este timpul să fie dat tocmai pentru ca românii să afle pe o cale alternativă, la fel de credibilă, cât de important este să ne vaccinăm pentru a nu trebui să intrăm din nou într-o perioadă de care am crezut că am scăpat. Este una dintre măsuri”, a afirmat Dan Barna, la finalul şedinţei de luni a Biroului Politic Naţional al USR PLUS.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

5 Comentarii

Bil Gheitz
26.07.2021, 19:37:42

Eu il incurajez pe Dani sa se deziga ce fostii sai colegi de turnatorie care au impresia ca inca suntem in secolul XVII. BOR are foarte multe momente cand e ca o piatra de capul pentru evolutia acestei natiuni iar impostorii in sutana vor fi retinuti de istorie asa cum merita, ca niste paduchi.

+1 (3 voturi)
Noah_Scînteia@Vancouver.ca
26.07.2021, 19:39:27

"am încredere şi în înţelepciunea Părintelui Patriarh şi a celorlalţi ierarhi din cadrul BOR" https://www.youtube.com/watch?v=cgXI3fuLdI4

+2 (4 voturi)
Utilizator Adevărul
26.07.2021, 19:43:50

Comentariu considerat abuziv.

Utilizator Adevărul
26.07.2021, 19:38:48

Comentariu considerat abuziv.

Noah_Scînteia@Vancouver.ca
26.07.2021, 19:40:51

https://safielumina.ro/soaptele-chiliilor/

0 (2 voturi)
Modifică Setările