Cîţu, atac la USR înainte de audieri: Apărarea nu mai primeşte 2%. E o primă încălcare a promisiunilor noastre în NATO. PNL se abţine la vot

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premierul demis Florin Cîţu FOTO Inquam Photos / George Calin
Premierul demis Florin Cîţu FOTO Inquam Photos / George Calin

Preşedintele PNL, Florin Cîţu, a anunţat că formaţiunea pe care o conduce se va abţine în momentul voturilor pentru miniştrii audiaţi astăzi. Premierul demis a precizat că a sesizat că în programul de guvernare al USR nu mai este precizat 2% din PIB pentru Ministerul Apărării, ceea ce ar fi o încălcare a promisiunilor în cadrul NATO.

„Vom da decenţă şi profesionalism. Ne vom abţine la voturile pentru miniştrii din Guvern”, a declarat Florin Cîţu.

Premierul demis a amintit un detaliu care i-a fost semnalat referitor la programul de guvernare al USR. „Apărarea nu mai primeşte 2% din PIB. E o primă încălcare a promisiunilor noastre în cadrul NATO. Este mai mic decât 2%”, a completat Cîţu.

În ceea ce priveşte noua majoritate din Parlament, capabilă să treacă Guvernul Cioloş la vot, Florin Cîţu a subliniat că este treaba USR să-şi găsească suficiente voturi. 

„Responsabilitatea lui Cioloş să-şi facă majoritatea. Eu vorbesc pentru PNL. E o decizie în BEx de a fi prezent mâine, dar să nu voteze”, a conchis premierul demis. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite