Cîţu face apel la „responsabilitate”: Cei de la USR şi PSD trebuie să arate că pot lăsa deoparte interesele politice, măcar în această perioadă critică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Florin Cîţu FOTO: Inquam Photos/ Sabin Cîrstoveanu
Florin Cîţu FOTO: Inquam Photos/ Sabin Cîrstoveanu

Florin Cîţu, prim-ministrul interimar şi preşedintele PNL, face apel la responsabilitate şi susţine că reprezentanţii USR şi PSD „trebuie să arate că pot lăsa deoparte interesele politice, măcar în această perioadă critică”.

„Responsabilitate - aceasta este singura soluţie în acest moment. Cei de la USR şi PSD trebuie să înţeleagă şi să arate că pot lăsa deoparte interesele politice, măcar în această perioadă critică. L-am propus pe Nicolae Ciucă pentru formarea noului Guvern, am dovedit responsabilitate şi dorinţa de a găsi soluţii. În acest moment nu trebuie să fie vorba despre negocieri obscure sau despre persoane. Şi, mai important, trebuie să şi arătăm că suntem dispuşi să facem ceea ce spunem”, a transmis Florin Cîţu, duminică, printr-o postare pe pagina sa de Facebook. 

Florin Cîţu a conchis spunând că „mesajul PNL este unul foarte clar: România are nevoie de responsabilitate, stabilitate şi liberalism!”.

Partidul Naţional Liberal a avut o primă rundă de negocieri cu social-democraţii duminică, la Vila Lac, pentru a discuta o majoritate parlamentară în vederea susţinerii noului Guvern, condus de liberalul Nicolae Ciucă, după cum au declarat surse politice pentru „Adevărul”. Întâlnirea dintre cele două formaţiuni a avut loc în ciuda faptului că Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, declarase în urmă cu câteva zile că social-democraţii îi aşteaptă pe liberali la sediul PSD pentru discuţii. În plus, reprezentanţii PNL care au participat la discuţiile cu social-democraţii nu au avut mandat de negociere din partea partidului, în contextul în care PNL luase anterior decizia de a nu negocia cu PSD.

Discuţiile dintre cele două formaţiuni s-au încheiat fără a ajunge la un acord, după ce social-democraţii au impus anumite condiţii pentru a-l susţine pe Nicolae Ciucă, inclusiv cea prin care prim-ministrul desemnat să aibă un mandat limitat. 

Florin Cîţu, preşedintele PNL, a declarat duminică dimineaţa că nu va face parte din viitorul Executiv şi a exclus posibilitatea încheierii unei alianţe cu PSD. „Congresul din 2021 a fost despre lupta mea cu PSD. Faptul că PSD m-a dat jos pe mine, împreună cu USR, este clar că aici nu există compatibilitate”, a afirmat Cîţu. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite