Politică

articolul anterior articolul urmator

Cîţu: De cele mai multe ori vin pe jos, îmi număr paşii. Vinerea Verde e săptămâna verde pentru mine. Sper să fie o aplicaţie pentru toate mijloacele de transport

2
14 Jul 2021 11:23:07
Autor: News.ro
Florin Cîţu participă la dezbaterea „Smart City” FOTO Facebook
Florin Cîţu participă la dezbaterea „Smart City” FOTO Facebook

Premierul Florin Cîţu a afirmat că îşi doreşte ca în curând să fie o aplicaţie care să fie utilizată pentru toate mijloacele de transport în comun. El a precizat că multe ori vine la muncă pe jos şi îşi numără paşii.

Florin Cîţu a fost întrebat miercuri, în cadrul work-shopului „Smart City: Micromobilitatea, o necesitate pentru dezvoltarea sustenabilă a oraşelor”, dacă la birou vine pe jos sau foloseşte un mijloc de transport alternativ. 

“De cele mai multe ori vin pe jos, îmi număr şi paşii, deci este cel mai ieftin mod de a merge la sală. Mergeam şi înainte pe jos foarte mult sau cu metroul. În Bucureşti, era mult mai simplu să foloseşti aceste mijloace alternative de transport. De aceea, Vinerea Verde pentru mine a venit ca o mănuşă, pot să spun că e săptămâna verde de foarte multe ori pentru mine şi îi încurajez pe toţi colegii mei să facă acest lucru, mai ales că de foarte multe ori este adevărat că trebuie să ne îmbrăcăm formal, dar sunt foarte multe zile în care nu avem şedinţe de Guvern, nu ne vedem cu presa şi atunci e mult mai simplu să venim îmbrăcaţi mai lejer”, a afirmat premierul.
El a precizat că atunci când lucra în Noua Zeelandă alerga la locul de muncă, acolo fiind alte facilităţi. 

“Când trăiam în Noua Zeelandă, alergam la locul de muncă, acolo erau duşuri, erau de toate şi ne puteam schimba. E un mod de viaţă pe care l-am văzut în foarte multe dintre capitalele din Vest sau în ţările dezvoltate, oameni care vin la locul de muncă ori pe bicicletă, ori aleargă, acolo sunt facilităţi pentru un duş, a te schimba şi a începe ziua. Lucrurile se pot face şi aşa”, a precizat Cîţu.
Premierul a mai anunţat că speră ca în curând să fie disponibilă o aplicaţie pentru toate mijloacele de transport în comun. 

“Atunci când cumperi un singur abonament, şi sper să fie o aplicaţie în curând pe care poţi să o foloseşti pentru toate mijloacele de transport în comun, deja lucrurile devin mai simple. Face sens când vorbim de instituţii ale statului, transportul public în comun, să avem diferite tipuri de abonamente. Din punctul meu de vedere,  toate trebuie să fie pe o aplicaţie simplă pe care o foloseşti, deja suntem în secolul XXI, nu cred că există cineva în oraşe care să nu aibă un telefon”, a mai transmis Florin Cîţu.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

Aspida
14.07.2021, 11:32:30

. da-da! cu verdele-n sus! 😏 și… dacă se poate, să mergeți în ținută lejeră (eventual în bermude – de marcă!) la… birou, unde vă așteaptă un vestiar de club sportiv, cu duș, întru «refrișare»… c-așa-i în statele care-și respectă ’telectualii dornici a face mișcare! ♒️🐵

-6 (8 voturi)
John McClane
14.07.2021, 11:39:19

Sobolanul e minte bolnava in trup bolnav. Sala nu e egal mers pe jos. Nu poti face abdominale si bricege mergand pe jos. Poti face in schimb o parte din antrenamentul lui van Damme: alergi 100 de metri si faci 10 flotari. Pe kentos, adica montiri, nu palme ca domnisoarele. In oras nu e practic insa. Asta una. A doua e ca pe canicula nu e bine sa faci nimic. Iar in general tot ce faci de la varsta lui in sus trebuie supervizat medical. Plus pandemie: nu e indicat sa gafai pe langa semeni si nici invers. In concluzie asta e un snob, un martafoi ce se cool, daca ne arata cat de cosmopolit poate fi si cum ne ia el cu moda de la Paris, cam cum era si Coana Chirita ce imita prosteste tot ce i se parea mai exotic decat tarla ei. Sobolane, eu te-as pune pe bicicleta la 12 ziua pe o catarare speciala cu pinion de 16 si foaie mare. Te rezolv de n-ai aer. La propriu.

-6 (8 voturi)
Modifică Setările