Cîţu a cerut suspendarea şedinţei de coaliţie, după ce nu s-a ajuns la un acord referitor la SIIJ: Eu cred că putem să găsim un element comun

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Briefing Guvern - măsuri covid - Florin Cîţu - 24 iun 2021 / FOTO Inquam Photos / George Călin

Premierul Florin Cîţu a afirmat că a cerut suspendarea şedinţei de coaliţie care a avut loc luni pentru că nu s-a ajuns la un acord referitor la desfiinţarea SIIJ. El a explicat că „este rolul Parlamentului, sub întrumarea Ministerului Justiţiei, să vină cu cea mai bună soluţie”. Premierul este încrezător că se va găsi o soluţie, iar coaliţia de Guvernare este „puternică”.

Premierul a declarat că din punctul său de vedere lucrurile sunt foarte simple, precizând că Guvernul a adoptat un proiect pentru defiinţarea Siij, iar acum este rolul Parlamentului să găsească cea mai bună soluţie. 

„Eu am desfiinţat SIIJ printr-un proiect de lege aprobat în Guvern. Acum este rolul Parlamentului, sub întrumarea Ministerului Justiţiei, să  vină cu cea mai bună soluţie, dacă există o soluţie mai bună decât ceea ce am făcut noi în Guvern”, a declarat, marţi, Florin Cîţu.

Acesta a precizat că „UDMR şi USR au un punct diferit”.

„Eu cred că putem să găsim un element comun aici, de aceea am cerut ca şedinţa de ieri să fie suspendată, să o amânăm, şi să revenim”, a mai declarat premierul, precizând că „există un grup de lucru, de acolo ar trebui să vină cele mai bune soluţii”.

Întrebat dacă se va rupe coaliţia din cauza Secţiei speciale, Cîţu a precizat că „nici gând”. Nu se rupe coaliţia, coaliţia merge mai departe, este puternică. Nu se rupe coaliţia”.

Premierul Florin Cîţu a afirmat, luni, referindu-se la neînţelegerile din coaliţie pe tema desfiinţării Secţiei de Investigare a Infracţunilor din Justiţie (SIIJ), că ”Ministerul Justiţiei trebuie să susţină Parlamentul şi coaliţia să găsească o soluţie ca să trecem peste acest moment”.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite