Cîţu, despre acordul politic: Remanierea miniştrilor este atributul premierului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Inquam Photos/ Octav Ganea
FOTO: Inquam Photos/ Octav Ganea

În ciuda faptului că acordul politic al actualei coaliţii de guvernare PNL-PSD-UDMR, semnat recent de toate părţile, arată că remanierea unui ministru va avea loc doar cu acordul partidului care l-a propus, Florin Cîţu susţine în continuare că acesta este un atribut al premierului, după cum spune Constituţia României.

„Constituţia spune foarte clar ce trebuie făcut. Sunt atribuţiile premierului”, a spus Cîţu joi, la Parlament, înainte de plenul unde se va vota Guvernul Ciucă. 

După ce reporterii i-au precizat că acordul politic prevede că partidul din coaliţie care a propus un ministru trebuie să fie de acord cu revocarea acestuia, liderul PNL a transmis: „Ei, atunci dacă scrie aşa… Dar remanierea este atributul premierului. Acestea se vor discuta. Sper să nu ajungem la această situaţie.” 

De altfel, întrebat ce mesaj le transmite românilor care au votat PNL pentru a scăpa de PSD, Florin Cîţu a precizat că partidul său a fost votat pentru o Românie liberală şi pentru principiile liberale. „PNL va lupta pentru acestea”, a conchis Cîţu. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite