Cîţu, despre afirmaţia lui Orban că urma să devină guvernatorul BNR dacă nu candida la preşedinţia PNL: Nu a fost nicio înţelegere niciodată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ludovic Orban şi Florin Citu FOTO Inquam Photos / George Calin
Ludovic Orban şi Florin Citu FOTO Inquam Photos / George Calin

Premierul Florin Cîţu a negat afirmaţia preşedintelui Partidului Naţional Liberal, Ludovic Orban, că urma să ocupe postul de guvernator al BNR dacă nu candida la şefia PNL, precizând că nu a existat o astfel de înţelegere.

Florin Cîţu a fost întrebat, miercuri, la B1 TV, despre afirmaţia lui Ludovic Orban potrivit căreia urma să rămână premier până când se elibera postul de guvernator la BNR. 

“Niciodată nu dezvălui discuţiile private. Nu a fost nicio înţelegere niciodată. Mi s-a spus atât că dacă voi candida la preşedinţia PNL, mă va contracandida. Am spus ok. Chestia cu BNR...au fost posturile de viceguvernator al PNL şi în 2017 şi în 2019 am candidat, am încercat să ajung, nu a fost în acel moment oportun, asta este”, a explicat Florin Cîţu.

În 5 septembrie, Ludovic Orban a declarat la Braşov că nu el a decis să candideze contra lui Florin Cîţu, ci Florin Cîţu candidează contra sa, chiar dacă în momentul în care Orban şi-a anunţat intenţia de a obţine un nou mandat exista o înţelegere ca Florin Cîţu să preia conducerea Băncii Naţionale a României.

”Eu, preşedintele partidului, la muncă, celălalt premier şi guvernator la BNR, după ce se termină mandatul lui  Mugur Isărescu. Şi mie mi-ar fi convenit, vă spun sincer, ar fi fost o chestiune cât se poate de  firească ca doi oameni care se află pe poziţiile astea să se înţeleagă, nu să ajungă să se concureze. Nu eu am hotărât să candidez contra lui Cîţu, ci Cîţu a hotărât să candideze contra mea. Vreau să restitui adevărul”, a declarat atunci Orban.

Citeşte şi Orban: „Înţelegerea era ca Florin Cîţu să fie şeful BNR după Mugur Isărescu / Sunt cum era Frodo în drum spre munte când uitase Shire-ul”

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite