Cîţu, despre anularea întâlnirii cu reprezentantul Ambasadei SUA: A trebuit să plecăm. E bizar, instituţiile statului ar trebui să fie protejate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Florin Cîţu FOTO Mediafax Foto / Alexandru Dobre
Florin Cîţu FOTO Mediafax Foto / Alexandru Dobre

Preşedintele Senatului, Florin Cîţu a afirmat, miercuri, că a fost nevoit să anuleze întâlnirea cu reprezentantul Ambasadei SUA la Bucureşti, marţi, în timpul protestului de la Parlament, după ce manifestanţii au pătruns în curtea instituţiei şi au vandalizat mai multe maşini.

„Pentru mine e bizar, pentru că, totuşi, instituţiile statului ar trebui să fie protejate de acte de vandalism”, a spus Cîţu. El a mărturisit că a trebuit să plece, deşi avea întâlnire cu reprezentantul Ambasadei SUA la Bucureşti.

Preşedintele Senatului a menţionat că „este de condamnat că avem parlamentari ai României care îi ajută pe cei care vor, sau care susţin aceste acte de vandalism, şi apoi se dezic de ele”. Florin Cîţu a arătat că este clar că ”cei de la AUR sunt cei care au instigat la violenţă şi cei care au susţinut şi i-au adus pe acei oameni în curtea Parlamentului şi apoi încercau să se disocieze de ei”.

„Nu merge aşa, toată lumea a văzut că cei de la AUR au organizat acel protest, au instigat la violenţă şi după aceea au încercat să spună că nu sunt ei”, a precizat Cîţu, menţionând că parlamentarii care nu poartă mască în interior ar trebui să plătească amendă.

„I-am spus domnului ministru de Interne, de fiecare dată când sunt imagini, să prespupună că am făcut eu o sesizare şi să îi amendeze”, a arătat Florin Cîţu. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite