Cîţu, despre definiţia suflului nou privind conducerea PNL: Este vorba de o stare de spirit. Începe de la vârf, de la schimbarea preşedintelui

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Florin Citu-Ludovic Orban FOTO Florin Cîţu / Inquam Photos / Octav Ganea
Florin Citu-Ludovic Orban FOTO Florin Cîţu / Inquam Photos / Octav Ganea

Premierul a precizat în cadrul unei emisiuni la TVR, că suflu nou înseamnă de fapt o stare de spirit şi că acesta începe de la schimbarea preşedintelui partidului. El a mai explicat că Ludovic Orban ia singur decizii cu care ar trebui de fapt să fie mandatat de forul BEX al PNL.

Întrebat ce înseamnă suflu nou, premierul a precizat că „până la urmă este vorba de o stare de spirit” şi că aceasta începe „de la vârf, de la schimbarea preşedintelui, de acolo se începe suflu nou”, a precizat el adăugând că mai este vorba şi despre oameni care au ştiut să se adapteze.

Premierul a mai explicat că preşedintele PNL vine şi spune în şedinţele BEX ce a decis singur, precizând că forul BEX este cel care îl mandatează pe preşedinte.

„În acest moment, în coaliţie, sau în şedinţele BEX, lucrurile sunt bizare(...) BEX este forul care trebuie să mandateze preşedintele şi trebuie să-i spună preşedintelui cu ce mandat să meargă în coaliţie, de exemplu, nu preşedintele partidului vine şi spune ce a decis singur”, a declarat premierul Florin Cîţu.

Întrebat dacă va mai participa la BEX, el a precizat că îi va cere „preşedintelui partidului să accepte acest mod de lucru”, precizând că şedinţele trebuie să fie transparente şi trebuie să fie online pentru ca oamenii să ştie exact ce face conducerea partidului, „asta este direcţia în care vreau eu să duc partidul”, a mai explicat Cîţu. 

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a vorbit despre felul său de a face campanie, subliniind că întotdeauna a fost aproape de membrii partidului. Orban s-a referit şi la „suflul nou” din partid, de care amintesc cei care îl susţin pe Florin Cîţu petru şefia PNL, însă a afirmat că acest suflu trebuie definit, mai ales când în echipă sunt nume vechi ale partidului, cum ar fi Emil Boc, Alina Gorghiu sau Raluca Turcan.

În 30 mai, premierul Florin Cîţu a afirmat că este nevoie de „un suflu nou” în PNL, motiv pentru care a decis să candideze. Alături de el au fost, în momentul anunţului, 40 de lideri ai formaţiunii, între care Raluca Turcan, Emil Boc şi Alina Ghorghiu. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite