Cîţu, despre impozitul progresiv: Noi nu susţinem taxe noi, redimensionarea sistemului de taxare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Inquam Photos / George Călin
FOTO Inquam Photos / George Călin

Preşedintele Senatului, Florin Cîţu, a declarat că, în caliatet de membru PNL, nu susţine introducerea unor taxe noi şi redimensionarea sistemului de taxare, după ce liderul PSD, Marcel Ciolacu a afirmat că sunt în discuţie mai multe măsuri fiscale, care trebuie prezentate până la 1 iunie, inclusiv o „redimensionare şi o reaşezare” a impozitelor.

„Eu vă spun acum ca simplu membru al PNL că noi nu susţinem, şi avem şi în programul de guvernare, nu susţinem taxe noi, redimensionarea sistemului de taxare. PNL a venit cu soluţii în 2020 şi 2021 care au crescut gradul de colectare, sunt doi ani record”, a declarat şeful Senatului, precizând că „ar fi culmea acum să venim acum să venim să introducem taxe, pentru că asta ar însemna mai puţini bani la buget”. 

Potrivit şefului PNL, în cazul introducerii, „conducerea PNL va veni, dacă se va ajunge acolo, va veni în BEx şi va supune la vot o astfel de soluţie. Eu, ca membru al PNL, nu susţin această soluţie”. 

Despre majorarea pensiilor, anul acesta, Florin Cîţu a răspuns că este „perfect, dacă există resurse. Toate se fac într-un cadru fiscal care deja este aprobat, cu un deficit de 5,8% din PIB, dacă sunt resurse, orice măsură poate să aibă loc. Aici Ministerul de Finanţe trebuie să spună dacă sunt resurse sau nu”. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite