Cîţu, despre un nou proiect privind Cerficatul Verde: Aşteptăm să vedem care este varianta. Cred că va întârzia toată această campanie de vaccinare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Florin Cîţu, Marcel Ciolacu, Valer Dorneanu, Emil Constantinescu FOTO Inquam Photos / George Călin / Arhivă
Florin Cîţu, Marcel Ciolacu, Valer Dorneanu, Emil Constantinescu FOTO Inquam Photos / George Călin / Arhivă

Şeful Senatului, Florin Cîţu, a declarat, fiind întrebat dacă ar fi de acord cu un alt proiect privind introducerea obligativităţii Certificatului Verde la locul de muncă, anunţat de social-democraţi, că nu a „văzut acest proiect”. Liderul liberal spune însă că un al doilea proiect ar întârzia campania de vaccinare, având în vedere contextul în care trebuie adoptat bugetul pentru 2022.

„Dacă este un alt proiect. Noi nu am văzut acest proiect. Am cerut să vedem celălalt proiect. Înţeleg că a fost o discuţie cu premierul. Premierul ar fi de acord cu acest nou proiect, dar eu nu l-am văzut, nu ştiu despre ce este vorba. Nu s-a discutat în coaliţie despre ce ar prevedea. Trebuie să îl vedem întâi”, a declarat Florin Cîţu privind existenţa unui al doilea proiect privind Certificatul Verde ce ar urma să fie aumat de Guvern şi adoptat în Parlament. 

Întrebat de ce ar fi necesară adoptarea unui alt proiect, fostul premier a răspuns: „Nici eu nu ştiu, de aceea aşteptăm să vedem care este varianta. Din punctul meu de vedere, orice alt proiect, în acest moment când avem activitate parlamentară, pe buget, cred că va întârzia toată această campanie de vaccinare. Dar să sperăm că nu este aşa. Să sperăm că acel proiect este unul foarte bun şi c[ va trece repede”. 

Liderul Social-democraţilor a anunţat un alt proiect privind introducerea obbligativităţii Certificatului Verde la locul de muncă, argumentând faptul că respingerea din Senat reprezintă un semnal. 

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, afirmă că introducerea certificatului verde COVID este „prioritară” pentru coaliţia de guvernare, subliniind că o propunere în acest sens va „trece prin Parlament” până la finalul anului. „Momentan, proiectul din Parlament nu a trecut nici de Senat, a căzut la Senat, deci înseamnă că există un semnal. Domnul Rafila a venit cu o nouă propunere, ceva de prevenire şi când să se introducă acest certificat verde. Îl lăsăm pe domnul Rafila să răspundă exact. Există două variante: să se meargă pe acest proiect de lege, sau pe noul act normativ care se va discuta în coaliţie”, a declarat Marcel Ciolacu.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite