Cîţu, despre un nou proiect privind Certificatul Verde: Opinia mea e că va întârzia implementarea. Sper să nu fie vreo strategie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Florin Citu FOTO Inquam Photos / George Călin
Florin Citu FOTO Inquam Photos / George Călin

Preşedintele Senatului, Florin Cîţu, a declarat că Social-democraţii nu au venit încă cu noua variantă de proiect legislativ privind introducerea obligativităţii Certificatului Verde la locul de muncă, aşa cum au anunţat. Liderul este însă de părere că introducerea unei noi variante de proiect va întârzia implementarea Certificatului Verde, spunând că speră ca acest proiect să nu fie de fapt o strategie.

Întrebat de noua variantă de proiect privind introducerea obligativităţii Certidicatului Verde la locul de muncă, anunţată de PSD, liderul liberalilor a declarat că proiectul este încă aşteptat.

„Opinia mea personala e că o variantă noua va întârzia implementarea Certificatului Verde”, a mai declarat preşedintele Senatului, spunând că din experienţa sa proiectul legislativ s-ar putea să nu treacă foarte rapid. 

„Sper să vină cât mai repede cu aceast propuneresa nu fie vreo strategie de a întârzia lucrurile”, a mai completat fostul premier. 

Liderul liberal a mai spus că un al doilea proiect ar întârzia campania de vaccinare, având în vedere contextul în care trebuie adoptat bugetul pentru 2022.

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, afirmă că introducerea certificatului verde COVID este „prioritară” pentru coaliţia de guvernare, subliniind că o propunere în acest sens va „trece prin Parlament” până la finalul anului. „Momentan, proiectul din Parlament nu a trecut nici de Senat, a căzut la Senat, deci înseamnă că există un semnal. Domnul Rafila a venit cu o nouă propunere, ceva de prevenire şi când să se introducă acest certificat verde. Îl lăsăm pe domnul Rafila să răspundă exact. Există două variante: să se meargă pe acest proiect de lege, sau pe noul act normativ care se va discuta în coaliţie”, a declarat Marcel Ciolacu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite