Politică

articolul anterior articolul urmator

Cîţu, despre paşaportul de vaccinare: „Încă nu există şi nu a fost aprobat nicăieri. Este vorba de mai multe forme care au existat şi anul trecut”

0
17 Mar 2021 16:16:44
Autor: News.ro
FOTO: Facebook/ Florin Cîţu
FOTO: Facebook/ Florin Cîţu

Premierul Florin Cîţu a transmis, în legătură cu propunerea Comisiei Europene de a exista o adeverinţă electronică verde care să faciliteze libera circulaţie în interiorul UE în perioada pandemiei, că astfel de forme au existat şi anul trecut, iar unele ţări acceptau accesul pe teritoriul lor în baza unui test negativ la COVID-19. Şeful Executivului a adăugat că nu este vorba de un paşaport de vaccinare în acest caz.

„Aici dumneavoastră spuneţi că nu este vorba despre un vaccin, este vorba de mai multe forme care au existat şi anul trecut. Au existat mai multe ţări care acceptau şi teste. şi noi acceptăm, de exemplu persoanele care vin din afara UE şi sunt testate pot să vină în România. Deci nu e o problemă aici. Noi vorbeam acolo de un paşaport. Încă nu există şi nu a fost aprobat nicăieri”, a declarat Florin Cîţu, întrebat miercuri despre decizia de a exista un certificat verde care să permită accesul liber în interiorul UE.

Comisia Europeană a adoptat miercuri propunerea legislativă care vizează crearea unei adeverinţe electronice verzi pentru a facilita libera circulaţie în interiorul UE în timpul pandemiei de COVID-19, document care va constitui dovada că o persoană a fost vaccinată anti-COVID, are un test negativ de COVID sau a trecut prin boală.

Sistemul de adeverinţe electronice verzi este o măsură temporară, care va fi suspendată de îndată ce Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) va declara sfârşitul urgenţei la nivel internaţional în domeniul sănătăţii cauzate de COVID-19.

Prim-ministrul Florin Cîţu spunea marţi că nu vede sensul paşaportului de vaccinare până când nu vor avea toţi românii şansa să se vaccineze împotriva COVID-19. „Ar însemna o discriminare pentru cei care vor să se vaccineze şi nu pot”, a adăugat şeful Guvernului.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările