Cîţu, despre platforma care ar urma să scaneze ştirile false şi dezinformările din online: Ieri se arestau preţuri, azi se arestează opinii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Florin Citu FOTO Facebook
Florin Citu FOTO Facebook

Liderul PNL, fostul premier Florin Cîţu a comentat informaţiile referitoare la platforma care ar urma să scaneze ştirile false şi dezinformările din online, afirmând că „ieri se arestau preţuri, azi se arestează opinii”.

„Excesul de zel dăunează grav sănătăţii economiei. Ieri se arestau preţuri, azi se arestează opinii. Mâine?”, a scris şeful Senatului pe Instagram.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, liderul PSD Marcel Ciolacu, a transmis că partidul pe care îl conduce nu va fi niciodată de acord cu propunerea privind platformă informatică, ce va scana presa online, dar şi bloguri şi reţele sociale, pentru a găsi „fake news”, surse de dezinformare şi propagandă în contextul conflictului din Ucraina.

Potrivit Global Focus Center, platforma la care lucrează şi care ar ajuta Guvernul în combaterea fake news-urilor, va furniza materialul referitor la dezinformare, dar Executivul va decide ce intră în categoria fake news şi manipulare, fără a exista vreun fel de cenzură. Cabinetul Ciucă a punctat că informaţiile primite vor fi analizate şi „eventual, valorificate”.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite