Cîţu, despre proiectul de buget pe anul 2022: „A rămas să fie prezentată luni forma de buget”. Ce spune despre „taxa de solidaritate”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Florin Cîţu , Marcel Ciolacu FOTO Inquam Photos / George Călin
Florin Cîţu , Marcel Ciolacu FOTO Inquam Photos / George Călin

Liderul liberal Florin Cîţu a declarat că în discuţiile dintre liderii coaliţiei de guvernare, a rămas ca ministrul Finanţelor Publice, social-democratul Adrian Câciu să vină luni cu proiectul privind bugetul pe anul 2022. Despre „taxa de solidaritate”, dorită de PSD, Florin Cîţu spune că „nu ar fi un „comportament normal din partea statului”, după ce, potrivit fostului premier, companiile au plătit şi „în avans”, asigurând „bani la buget”.

Potrivit liderului liberalilor, în şedinţa de astăzi, liderii coaliţiei de guvernare ar urma să discute cu privire la mai multe Ordonanţe, însă nu şi despre bugetul pe anul 2022, proiect care ar urma să fie prezentat luni. „Aşa a rămas, acum două zile, când am discutat, a rămas să fie prezentată luni forma de buget”, a declarat liberalul. 

Încă nu am văzut acest buget, nicio variantă”, a mai declarat liderul PNL, completând: „sunt lucruri care trebuie făcute foarte bine şi atunci bugetul îl aşteptăm”. 

Bugetul pentru 2022 se doreşte a fi adoptat până în 23 decembrie.

În ceea ce priveşte „taxa de solidaritate”, ce priveşte taxarea companiilor cu cifra de afaceri de peste 100 de milioane de euro, Florin Cîţu a declarat că introducerea unei astfel de taxe „nu ar fi un comportament normal din partea statului”. „Ideea nu este despre ce înseamnă această taxă. Ceea ce nu văd eu şi aici e vorba de principiu, în perioada asta de criză, aceste companii au plătit şi avans pentru avea noi bani la buget. Cred că nu este un comportament normal din partea statului să vină astăzi să penalizeze”, a mai spus fostul premier. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite