Politică

articolul anterior articolul urmator

Cîţu, despre noi propuneri privind portofoliile USR PLUS: Vreau să avem o discuţie în coaliţie, dar după ce, cei de la USR retrag moţiunea pe care o au cu AUR

15
21 Sep 2021 12:20:06
Autor: Maria Dinu
Florin Cîţu FOTO Mediafax
Florin Cîţu FOTO Mediafax

Premierul Florin Cîţu aşteaptă un semn din partea USR PLUS privind întoarcerea la negocieri, însă pentru reluarea discuţiilor le solicită retragerea moţiunii de cenzură pe care formaţiunea a depus-o în Parlament alături de AUR. Premierul îi acuză pe cei din USR PLUS că susţin tacit activitatea anti-vaccinistă a AUR pentru că au nevoie de voturile lor în Parlament.

Întrebat dacă va trimite săptămâna viitoare după Congresul PNL va trimite noile propuneri de miniştri pentru portofoliile rămase sub conducere interimară după demisia miniştrilor USR PLUS, premierul Florin Cîţu spune că aşteaptă un semn din partea USR PLUS, însă se gândeşte la înlocuitori. 
 

„E puţin prea devreme. O să mă uit, bineînţeles că mă gândesc la înlocuitori. Dar, în acelaşi timp eu vreau să avem din nou o discuţie în coaliţie, dar după ce, cei de la USR retrag moţiunea pe care o au cu AUR”, a declarat Florin Cîţu. 

Premierul a mai subliniat că AUR face o campanie anti-vaccinistă, iar „asociaţii lor de acum, la partenerii lor de colaliţie, USR” nu spun nimic pentru că au nevoie de voturile lor în Parlament. 

"Suntem în plină pandemie. Există un partid în România care are o activitate anti-vaccinistă prezentă peste tot. Mă uit la colegii sau la asociaţii lor de acum, la partenerii lor de colaliţie, USR, care nu spun nimic de această campanie, îi vedem că mă atacă pe mine, pe preşedintele Iohannis, dar nu spun nimic de noii lor parteneri. Voiam să le spun tuturor celor care tac din gură şii implicit susţin acţiunile USR că sunt responsabili pentru ceea ce se întâmplă astăzi în România. Dacă cineva tace şi acceptă tacit acţiunile celor de la AUR trebuie să înţeleagă că sunt responsabili. Eu nu voi tăcea, cei de la AUR trebuie izolaţi şi vă readuc aminte în primăvară când mergeau şi făceau mitinguri în faţa spitalelor. Astfel de acţiuni nu-şi au sensul în România, iar cei care îi susţin tacit pentru că au nevoie de voturile lor tranzacţionează sănătatea românilor pentru voturile din Parlament şi ar trebui să înţeleagă că sunt responsabili în ceea ce se întâmplă”, spune premierul. 

Întrebat dacă se întârzie numirile pentru că aşteaptă un semn din partea USR PLUS, premierul a răspuns: „Da, de aceea nu am numit pe nimeni în nicio poziţie, eu în continuare am spus că dacă cei de la USR înţeleg să nu fie aliaţi cu cei de la AUR şi să nu-şi dea jos propriul Guvern, ceea ce a făcut doar Dragnea în istoria politică din ultimii 30 de ani, putem să discutăm. Eu sunt în continuare deschis să mergem să discutăm, dar trebuie să înţeleagă că în fiecaare zi în care mă atacă pe mine şi pe preşedintele Iohannis, dar susţin acţiunile AUR fac rău nu mie, fac rău românilor”. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

15 Comentarii

m wakki
21.09.2021, 12:27:44

și în timpul ăsta, umple aparatul de incompetenți pe pile, gen beizadeaua de la calarasi, pus pe șest în locul lui Octavian Berceanu la garda de mediu nu ai să apuci să mai ai nici o discuție, maimuțoiule

+12 (16 voturi)
Ce ar spune Isus
21.09.2021, 12:38:54

Citu incompetentul, Citu pesedisul.

+18 (22 voturi)
m wakki
21.09.2021, 13:00:10

Cîțule, zi mai bine cât e lozul tău din importurile ilicite de deșeuri Cu cât te sponsorizează mafia gunoaielor, băiete ? Demiterea lui Octavian Berceanu pentru asta a fost Ăla pe care l-ai pus în loc e un fel de Bădălău junior de la PNL, numa bun ca să gestioneze hoția

+13 (17 voturi)
stelian PREDA
21.09.2021, 13:06:39

sper sa scapam cat mai repede de aceasta ,,momaie,, SECU-pdl-ista !

+2 (6 voturi)
Un cititor
21.09.2021, 13:14:23

".....că aşteaptă un semn din partea USR PLUS, însă se gândeşte la înlocuitori. " Semnal care, cel mai probabil, nu va veni. Si ei sunt la fel de inconstienti de situatia din tara.

-12 (12 voturi)

Vezi toate comentariile (15)

Modifică Setările